ManşetTürkiye

Cumhurbaşkanı kararıyla dokuz bakanlıkta onlarca yeni atama yapıldı

0

Et ve Süt Kurumu, Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve bazı kamu kurumlarındaki atama kararları Resmi Gazete‘de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlandı.

“Kuyruklar olutuğu için zam yaptık” açıklamasının ardından Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Osman Uzun görevden alındı.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyeleri Zekeriyya Erdurmuş ve Hasan Hüseyin Aydemir,  Sezai Aydın görevinden alındı, üyeliğe Mehmet Ali Köse getirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Başmüfettişliklerine 36 başmüfettiş, Vergi Müfettişliğine 9 müfettiş atandı.

Ticaret Bakanlığında açık bulunan İhracat Genel Müdürlüğüne Mehmet Ali Kılıçkaya, İthalat Genel Müdürlüğüne Mehmet Azgın, Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğüne Emre Orhan Öztelli, Ürün Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğüne Hakkı Karabörklü, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Oğuzhan Şatıroğlu, Strataji Geliştirme Başkanlığına Süleyman Alıcı atandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Hazine Başkontrolörlüklerine Harun Gürer, İsmail Halıcı, Semih Şahin ve Turgut Sayılır, Hazine Kontrolörlüğüne ise Fatih Yetişen getirildi.

Nükleer Düzenleme Kurulu ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nda yeni atamalar

Yeni kararla Tarım ve Orman Bakanlığı‘na yedi başmüfettiş atanırken, Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne Mehmet Aydın getirildi.

Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu’nda da üye Soner Korkmaz görevinden alınarak yerine Hasan Kaymak atandı.

Nükleer Düzenleme Kurulu İkinci Başkanlığına İsmail Hakkı Arıkan getirilirken, üyeliğine de Memduh Fatih Çınar atandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdür Yardımcısı Naci Kaya ile 4’üncü Bölge Müdürü Yusuf Taşkan görevlerinden alındı. Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdür Yardımcılığına Burak Okçu, Denizcilik Genel Müdür Yardımcılığına Zafer Aslan, 10’uncu Bölge Müdürlüğüne Buğrahan Çakmak, DLH Marmaray (İstanbul) Bölge Müdürlüğüne Gökhan Taş atandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında açık bulunan Milli Teknoloji Genel Müdür Yardımcılığına İrfan Keskin atandı.

Pek çok ilin milli eğitim müdürü görevden alındı

Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar  yerine Harun Fatsa getirildi. 

Diyarbakır, Eskişehir ve Isparta İl Milli Eğitim Müdürleri görevden alındı.Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Murat Küçükali, Isparta İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Erhan Baydur atanırken, Adıyaman, Amasya, Elazığ, Kyseri, Mardin, Nevşehir ve Trabzon’da İl Milli Eğitim Müdürleri değişti.

Kültür Turizm Bakanlığında açık bulunan Başmüfettişliklere 12 isim atandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Faik Yıldırım görevden alınırken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına da 12 müfettiş atandı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.