SağlıkKoronavirüs SalgınıManşetTürkiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP MYK üyeleri koronavirüs aşısı oldu

0
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Şehir Hastanesi’nde Covid-19 aşısı yaptırdı. Erdoğan, Telegram kanalından yaptığı ilk açıklamada “Ben de aşı oldum… :)” mesajını paylaştı.

Aşı olduktan sonra basın mensuplarına açıklama yapan Erdoğan, “Aşıyı yaptıracağım demiştim, bu akşam Merkez Karar’daki milletvekili arkadaşlarım ve diğer arkadaşlarım burada aşıları yaptırdık, yaptırıyoruz” dedi.

İlk gün Türkiye genelinde 300 bin civarı kişiye aşı yapıldığını belirten Cumhurbaşkanı şunları kaydetti: Benim şöyle bir istirhamım var, başta tüm siyasi liderler olmak üzere, tüm milletvekillerimiz olmak üzere, lider kadrolar olmak üzere bu kampanyayı güçlü kılma noktasında onların da belirlenmiş olan aşılanma noktalarında bu aşıyı teşvik ederlerse çok çok isabetli olacağına inanıyorum.”

Erdoğan, ilk etapta gelen aşıların üzerine yaklaşık 25-30 milyon doz aşının daha Türkiye’ye geleceğini kaydederek, “Nerelerde, bu kampanyayı nasıl sürdüreceğimizi bakanlığımız belirlemiş vaziyette” dedi. 

AKP Sözcüsü Ömer Çelik bugün, “Önderlik etmek ve teşvik etmek için Sayın Cumhurbaşkanımız toplantımızdan sonra aşı olacaklardır” demişti. Açıklamanın ardından Erdoğan, koronavirüs aşısını yaptırmak üzere Ankara Şehir Hastanesi’ne gitmişti. 

Canlı görüntüler yayınlanmadı

Erdoğan’ın aşı olduğu görüntüler canlı olarak paylaşılmazken,aşının yapıldığını Anadolu Ajansı duyurdu. Daha sonrasında Erdoğan, Twitter hesabından o anların fotoğraflarını paylaşırken, şu ifadeleri kullandı:

“Başarıyla devam eden aşı programımız dahilinde şu ana kadar 254 bin sağlık çalışanımız ilk doz aşılarını oldu. Ben de onlara katılarak aşılandım. İnşallah çok kısa süre içinde tüm vatandaşlarımızı aşılamayı hedefliyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.”

Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Çinli şirket Sinovac‘ın ürettiği CoronaVac aşısına dün acil kullanım onayı vermişti. Onayın ardından ilk aşıyı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca canlı yayında olmuştu.

More in Sağlık

You may also like

Comments

Comments are closed.