EkonomiManşetTürkiye

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuraklığın oluştuğu bölgelerde çiftçilerin Ziraat Bankası ve TKK’ye borçlarını erteliyoruz

0

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak’ta MFA Kocayusuf Maske Fabrikası Açılış Töreni‘nde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı burada, “Kuraklığın oluştuğu bölgelerde hasar tespit çalışmalarının sonuçlarına göre çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını erteliyoruz” açıklamasını yaptı.

‘Maske ihracatımız 100 kat artış gösterdi’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgının başladığı dönemde Türkiye’de 14 maske üreticisi varken, bugün bu sayı 424’e yükseldiğini söyledi:

Koronavirüs salgını tüm dünyayla birlikte ülkemize de olumsuz etkiliyor. Özellikle turizm, yeme içme ve hizmetler sektöründe kısıtlamalardan kapsamlı insanlarımız zorluklar yaşadı. 84 milyonun derdine derman olmayı kendimize görev bildik.

Bugün benim diyen ülkeler 150 Euro gibi paralarla maske veriyor, biz ise bunu ücretsiz veriyoruz. Muhalefet bizim bunlardan bihaber değil ama işlerine gelmiyor.

Sağlık alanında birçok konuda hızlı ve etkili çözümler ürettik. Maske, koruyucu ekipman, eldiven ve solunum cihazı gibi ürünlerin yerli ve milli imkanlarla üretimine yönelik projeleri hızlandırdık. Salgının başladığı dönemde Türkiye’de 14 maske üreticisi varken, bugün bu sayı 424’e yükseldi. Nereden nereye? Maske ihracatımız 100 kat artış gösterdi. Dünyada çarkların adeta durma noktasına geldiği dönemlerde bile Türk ekonomisi kontak kapatmadı. Üretim ve sanayide uygulamadığımız çalışma modelinin karşılığını aldık.

Esnafımızı, çiftçimizi, sanatçımızı da asla ihmal etmedik, etmiyoruz. Kuraklığın oluştuğu bölgelerde hasar tespit çalışmalarının sonuçlarına göre çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını erteliyoruz.”

Erdoğan, AKP Sözcüsü Ömer Çelik‘in açıkladığı 31 bin sanatçıya 250 milyon TL destek verileceği ifadelerini yineledi ve “Sanat emekçilerimize de sahip çıkıyoruz. 31 bin sanatçıya 250 milyon liraya ulaşan destek vereceğiz. Tiyatro sektörümüzü de 25 milyon tutarında turne desteği sağlayacağız” dedi.

‘Zonguldak müjdelerin merkezi oldu’

Fabrika açılışından önce Zonguldak’ta Uzun Mehmet Camii’nin açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada “2023’e, 2053, 2071’e hazır mıyız? Bir olacak mıyız, kardeş olacak mıyız, beraber olacak mıyız?” diye seslendi. Erdoğan, beklenen “müjde”yi burada vermeyip, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Bugün inşallah Zonguldak’tan biliyorsunuz bir müjde vereceğiz, biraz sonra o müjdeyi de vereceğiz bunu televizyon programında açıklamıştım. Artık Zonguldak müjdelerin merkezi oldu ve bu duygularla Uzun Mehmet Camii’ni İnşa ederek ülkemize istikbalimizin timsali yeni bir eser daha kazandıran tüm hayırseverlerimize şahsım, milletim adına Allah kendilerinden razı olsun diyorum.”

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.