ManşetYerel

Cumalıkızık ve Bergama artık UNESCO tescilli

0

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık’ın UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınması için verdiği mücadele olumlu sonuçlandı ve Bursa, “Bursa ve Cumalıkızık: Osmanlı İmparatorluğu’nun Doğuşu” başlıklı dosyasıyla UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girdi.

cumalı

Katar´ın başkenti Doha´da yapılan 38. Dünya Miras Komitesi Toplantısı’nda Türkiye’den Bursa’nın Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri’nin ve Cumalıkızık alanlarının yanı sıra yanı İzmir Bergama’nın da listede yer almasına karar verildi.

Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınma amacıyla 2000 yılında başlatılan çalışmalara Büyükşehir Belediyesi katkı sağlamıştı.

UNESCO’nun 1972 yılında kabul ettiği ve 186 ülkenin taraf olduğu “Doğal ve Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi” kapsamındaki ‘Dünya Mirası Listesi’ne bugüne kadar Türkiye’den Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası, Hattuşaş, Nemrut Dağı, Xanthos-Letoon, Truva Antik Kenti, Göreme Milli Parkı ve Kapadokya, Pamukkale Hierapolis, Safranbolu şehri, Edirne Selimiye Cami ve Külliyesi, ve Çatalhöyük Neolitik Kenti  gibi 11 bölge dahil oldu.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.