ManşetKoronavirüs SalgınıTürkiye

Cuma namazı saraya sünnet, halka yasak

0

Beştepe Millet Camisi‘nde bugün, Diyanet İşleri Başkanlığı‘nca belirlenen az sayıda katılımla, salgına karşı tedbirler alınarak cuma namazı kılındı. Diyanet İşleri Başkanlığı, yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle camilerde alınan önlemlerin tam olarak alınamadığından ötürü, il müftülüklerine cuma günü ve kandil gecesi camilerin kapalı tutulması ve cuma namazı için sala okunmaması talimatını vermişti.

Başkan Prof. Dr. Ali Erbaş‘ın okuduğu hutbe de televizyonlar aracılığıyla yayımlandı.

‘Milletin yaşadığı üzüntünün giderilmesi adına..’

Konuyla ilgili olarak Diyanet İşleri Başkanlığı‘ndan yapılan açıklamada uygulamanın gerekçesi olarak “İslam medeniyetinin en önemli coğrafyalarından olan cennet vatanımızda, İslam toplumun şiarlarından biri olan bu ibadetin devam etmesi ve cuma namazına gidemediği için milletimizin yaşadığı üzüntünün bir nebze giderilebilmesi adına” ifadeleri kullanıldı.

Cuma günleri camiler kapalı

Diyanet İşleri Başkanlığı, 19 Mart’ta koronavirüs önlemleri kapsamında bir açıklama yaparak, Cuma günleri camilerin kapatılması ve sela okunmaması kararı almıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı yaptığı açıklamada “Yaşanan olağanüstü durum dikkate alındığında cami ve mescitlerde namazların cemaatle beraber kılınmasına devam edilmesi halinde virüsün yayılma tehlikesi vardır. Bu amaçla İslam dini insan hayatını tehlikeye atacak uygulamalara cevaz vermez” ifadelerini kullanmıştı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.