ManşetTürkiye

Cudi Dağı’ndaki yangına Devlet iki gündür seyirci

0

Cudi dağında ormanlık alanda askerin top atışı nedeniyle çıktığı ifade edilen orman yangını iki gündür devam ediyor. Arazi şartları nedeniyle itfaiye yetersiz kalırken, yangına helikopterle de müdahale edilmiyor.

Şırnak’ta Çalışkan Hudut Taburu’ndan Cudi Dağına yapılan top atışları nedeniyle ormanlık alanda iki gün önce başlayan başlayan yangın devam ediyor.

15

Yangın; Aksu (Herbol), Balıklaya (Bılıka) ve Sılıp (Damlaca) köyleri kırsalında

Yüksekova Haber’in Dicle Haber Ajansı’na (DİHA) dayandırdığı bilgilere göre, dağın yamaçlarında yer alan Aksu (Herbol), Balıklaya (Bılıka) ve Sılıp (Damlaca) köyleri kırsalında bulunan ormanlık alanlarda devam eden yangını, iki günden bu yana yöre halkı kendi imkanları ile söndürme çabası içerisinde. Ancak arazinin engebeli olması nedeniyle yangının söndürülmesinde güçlük çekiliyor.

Silopi Belediyesi’ne ait iş makineleri ve itfaiye araçları da arazi koşulları nedeniyle yangına müdahale edemiyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın da yangını söndürmek için herhangi bir girişimde bulunmadığı ifade ediliyor.

Silopi Belediyesi Eşbaşkanı Seyfettin Aydemir, yangına havadan müdahale edilmediği takdirde dağın büyük bir bölümünün yanacağı uyarısında bulundu.

Evrensel gazetesinden Fatih Polat’a konuşan Silopi Belediyesi İtfaiye Müdürü Mahmut Olgun, “Başka yerlerdeki yangınlara helikopterlerle müdahale edilirken, burada neden edilmiyor?” dedi.

Yangında 5 bin meyve ağacının yandığı ifade edilirken çok sayıda canlı da hayatını kaybetti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, orman yangınıyla ilgili Twitter’dan dün gece şu mesajı paylaştı: Bayram ettiniz mi şimdi? Başınız göğe erdi mi? Cudi’yi yangın yerine çevirenler,ormanlarımızın gücünü bilmezler.

 

(Bianet, Yüksekova Haber, DİHA, Evrensel)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.