ManşetTürkiye

Cudi Dağı’nda yangın artarak devam ediyor

0

İki gün önce başlayan yangın, şiddetlenerek devam ediyor. Cudi Ekoloji ve Kültür Derneği’nden Fadıl Tay, yangının yayılarak Herbul (Aksu) ve Sılıp (Beşiktaş) köylerini tehdit ettiğini söyledi.

Dün akşam saatlerinde köylülerin desteği ile yavaşlatılan yangın, bugün tekrar başladı.

Çoğunlukla köylülerin desteğiyle devam eden yangın söndürme çalışmalarının yetersiz kaldığını söyleyen Tay, acil olarak yangın söndürecek helikopterle havadan müdahale edilmesi gerektiğini iletti.

Dün akşam da Cudi Dağı’ndaki yangın #CudideDoğaKatliamıVar hashtagi Twitter’da trending topic olmuş, fotoğraf ve bilgi paylaşımı yapılmıştı.

cudiyangın1

Evrensel Gazetesi’nden Fatih Polat’ın haberine göre Silopi Belediyesi Eş Başkanı Seyfettin Aydemir ise, yangının çıktığı bölgenin coğrafi koşulları nedeniyle belediyenin itfaiye araçlarıyla yangın mahalline ulaşarak müdahale etmelerinin mümkün olamadığını aktaran Aydemir, yangının Hıristiyan köyü Herbul ve Sılıp köyü mevkiinden başlayarak yayıldığını söyledi. Aydemir yangının kaynağı konusunda ise, bölgede yaşayanların yangının Çalışkan Hudut Taburu’ndan havan topu atılmasından kısa bir süre sonra başladığını ve hızla yayıldığını söylediğini aktardı.

Silopi Belediyesi Eş Başkanı Seyfettin Aydemir, helikopterlerle havadan bir müdahale yapılmamasına tepki gösterdi.

Silopi itfaiye müdürüne göre yangınn bulunduğu yerlere itfaiye araçlarıyla ulaşmak mümkün değil. Cudi Dağı’ndaki yangını söndürmek için helikopter gerekiyor, ama gelmiyor.

(Yeşil Gazete, Evrensel)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.