Manşetİklim Krizi

COP26’nın yeni tarihi Kasım 2021 oldu

0

2020 yılının Kasım ayında yapılması planlanan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı 26’ncı Taraflar Konferansı (COP26) koronavirüs salgını sebebiyle ikinci kez ertelendi. İklim zirvesi 1-21 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Birleşik Krallık, başvurusu sonucunda alınan kararın zirveye başkanlık edecek İtalyan ortağıyla birlikte UNFCCC COP Bürosu (Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi) temsilcileri tarafından alındığını duyurdu.

Altı kıtadan uzmanlar danışmanlık yapacak

Glasgow şehrinde gerçekleşecek iklim zirvesine kadar olan süreçte ev sahibi olan Birleşik Krallık, iklim eylemini artırmak, dayanıklılık oluşturmak ve emisyonları azaltmak için ilgili kişilerle çalışmaya devam edecek.

Birleşik Krallık yaptığı duyuruda önümüzdeki yıl gerçekleşecek zirvede birden fazla küresel sektörde 25’ten fazla uzmanın COP26 Başkanlığına tavsiyede bulunacağını duyurdu. COP Arkadaşları ismiyle tanıtılan grup Fransa, Barbados, Çad, Avustralya, Hindistan ve Peru’dan gelen uzmanlardan oluşacak.

Sharma: Koronavirüs ile savaşırken iklimi gözden kaçırmayalım

COP26’ya başkanlık edecek İşletme, Enerji ve Sanayi Stratejisi Bölümü Başkanı Alok Sharma erteleme kararıyla ilgili yaptığı açıklamada “Haklı olarak koronavirüsün yakın kriziyle savaşmaya odaklanırken, iklim değişikliğinin büyük zorluklarını gözden kaçırmamalıyız” dedi.

Yeni kabul edilen tarihe kadar uluslararası ortaklarıyla birlikte iddialı bir yol haritası üzerinde çalıştıklarını söyleyen Sharma “Ekonomilerimizi yeniden inşa etmek için attığımız adımlar toplumlarımızın gelecekteki sürdürülebilirliği, dayanıklılığı ve refahı üzerinde derin bir etkiye sahip olacak ve COP26, dünyanın dayanıklı ve esnek bir iyileşmenin arkasında birleştiği bir an olabilir” dedi.

Costa: Başkanlıklarımızdaki G20 ve G7’yi kullanacağız

İtalya Çevre, Kara ve Deniz Koruma Bakanı Sergio Costa ise “Yeni tarihler, konferansın Covid-19 trajedisinin arkamızda olacağı bir zamanda olacağı anlamına geliyor ve kapsayıcılığı sağlayabileceğiz. Bizim için bu, küresel eyleme bağlı iddialı bir COP26 için temel bir ön koşul” ifadelerini kullandı.

Costa ayrıca bu süreçte ve zirve boyunca “hırs ve seferberliği artırmak için” her uluslararası fırsattan yararlanacaklarını ve İtalyan Başkanlığı altındaki G20’yi ve İngiliz Başkanlığı altındaki G7’yi kullanacaklarını söyledi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.