COP26DünyaManşet

[COP26] Papa’dan dünya liderlerine çağrı: Her birimiz iklim değişikliğine karşı dünyamızı koruyabiliriz

0

Papa Francis, Birleşmiş Milletler İklim Konferansı‘nda (COP26) bir araya gelecek dünya liderlerini iklim krizine karşı etkili mücadele vermeye çağırdı.

Papa’nın da COP26’ya katılarak bir demeç vermesi bekleniyordu. Ancak, Papa son anda hiçbir gerekçe göstermeden konferansa gitmeyeceğini açıkladı.

‘Kendi rolümüzü oynayabiliriz’

Vatikan’dan BBC Radio 4’ün Günün Düşüncesi için bir mesaj kaydeden Papa, koronavirüs salgını, iklim krizi ve ekonomik zorluklar gibi dünyayı etkisi altına alan sorunlardan bahsetti. Papa, “Bu krizlerle izolasyonculuğa, korumacılığa ve sömürüye geri dönerek yüzleşebilir ya da bu krizlerde ihtiyaç duyduğumuz değişim için gerçek bir şans görebiliriz” dedi.

Papa, herkesin dünyanın korunması için bir şeyler yapabileceğine dikkat çekerek, “Kim olursak olalım ve nerede olursak olalım her birimiz benzeri görülmemiş iklim değişikliği tehdidine karşı dünyamızı koruyabilir, kolektif tepkimizi değiştirmede kendi rolümüzü oynayabiliriz” ifadelerini kullandı.

İklim krizini gündeme taşıyor

Papa, konuşmalarında sık sık iklim krizinden bahsediyor. Papa, Paris’teki COP21’den önce Laudato Si (Ortak Evimizin Bakımı) isimli bir belge yayımlamıştı. Belgenin konferansta liderlerin bir anlaşmaya doğru itilmesinde bir miktar etkisi olduğu gözlenmişti.

Metinde çevresel yıkım kınanırken, önlemlerin alınması gerektiği kaydedilmişti. Ayrıca, iklim krizinin büyük ölçüde insan yapımı olduğu da ifade edilmişti.

More in COP26

You may also like

Comments

Comments are closed.