Manşetİklim Krizi

COP bürosu iklim müzakerelerini yıl sonuna kadar erteledi

0

BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (UNFCCC) Taraflar Konferansı Bürosu, BM iklim zirveleri arasındaki her yıl Almanya Bonn’da gerçekleştirilen iklim müzakerelerinin bu yıl sonuna kadar yapılamayacağını açıkladı.

Climate Home News’ten Chloé Farand’ın haberine göre toplantı için yeni bir tarih henüz belirlenemedi.

İkinci erteleme

Başlangıçta Haziran ayında yapılması planlanan toplantı, koronavirüs pandemisinin uluslararası konferanslar yapmayı çok riskli hale getirmesinin ardından geçici olarak Ekim ayına taşınmıştı. 

Birleşik Krallık’ın Glasgow kentine yapılması planlanan büyük iklim zirvesi COP26 ise gene koronavirüs sebebiyle 1-12 Kasım 2021 tarihine ötelenmişti.

Almanya’dan koronavirüs önlemleri

Dünyanın dört bir yanındaki 11 iklim diplomatından oluşan büro, kararı Almanya hükümetinin geçtiğimiz hafta yaptığı açıklama sonrasında aldı. Hükümet, koronavirüste yeni bir enfeksiyon dalgası yaşanması sebebiyle büyük etkinlikleri en azından Ekim ayı sonuna kadar yasaklayacağını duyurmuştu.

COP26 Başkanı Alok Sharma “Ekim ayı toplantılarının planlandığı gibi gerçekleşmemesi hayal kırıklığı yaratırken, kararı takdir ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Bu ertelemeye rağmen, küresel iklim eylemi için hız kaybetmemeleri gerektiğini söyleyen “Sharma Gelecek yıl İtalya ile İngiltere ortaklığında başarılı ve iddialı bir COP gerçekleştirmek için UNFCCC, COP25 Şili Başkanlığı, SB Başkanları ve uluslararası ortaklarımızla yakın iş birliğimizi sürdüreceğiz” dedi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.