İklim KriziKültür-SanatManşet

COP 26 için Dünyayı Çiz: Çocuklar hayallerindeki dünyayı çizdi

0

Twinkl, bu sene İskoçya‘nın Glasgow kentinde yapılan 26. Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı (COP26) vesilesiyle çocukların dünya ile ilgili hissettiklerini, 50 yıl sonra nasıl bir dünyada yaşanacağıyla ilgili hayallerini çizerek anlatmalarını istedi.

Çizimlere bakıldığında çocuklar genellikle dünyanın durumundan çok endişeli ama hepsi gelecekten umutlu.

400 çizim Türkiye’den geldi

Eğitim ile ilgili her konuda yayın yapan dijital yayıncı Twinkl, özellikle 6-12 yaş grubundaki çocuklardan proje kapsamında dünya ile ilgili hissettiklerini, 50 yıl sonra nasıl bir dünyada yaşanacağıyla ile ilgili öngörülerini ve hayallerindeki mükemmel dünyanın nasıl olduğunu çizerek anlatmalarını istedi.

Daha sonra bu proje için bir blog hazırlandı ve daha fazla resim toplamak için harekete geçildi.

60 ülkede dijital yayın yapan Twinkl’ye proje için toplam bin civarında resim geldi. Türkiye’nin birçok ilinden gelen resim sayısı ise 400. 60 ülkeden toplam gelen resimlerin yüzde 40’ı sadece Türkiye’den geldi.

Çocuklar çizdikleri resimlerde genellikle dünyanın durumundan çok endişeli ama gelecekten umutlu gözüküyor. Hayallerindeki ideal dünya için ise neredeyse yüzde 80’e yakını sadece bol bol ağaç, deniz, çiçek ve hayvan çizdi.

Çocukların çizimlerinin yer aldığı bloğa buradan ulaşabilirsiniz.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.