EğitimManşetTürkiye

Çocuklarını okula göndermek istemeyen velilere esneklik tanınacak

0

Mili Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 12 Ekim’de başlayacak yüz yüze eğitimle ilgili ayrıntıları açıkladı. Selçuk, “İsteyen velilerimiz çocuklarını okula gönderecek, istemeyenlere esneklik tanınacak” dedi.

Bakanın açıklamasına göre, öğrenciler haftanın iki günü okulda olacak. Okulda kalış süresi eskisinden kısa olacak. Bakan, dün  2, 3, 4, 8, 12. sınıflar ile köy okulları ve özel eğitim okullarında yüz yüze eğitime 12 Ekim Pazartesi günü başlanacağını duyurmuştu. 

Okula gitmeyen öğrenciler devamsız sayılmayacak

Yüz yüze eğitimdeki ilk aşamada süreci planladıkları şekilde yönettiğini ve iyi sonuçlar aldıklarını söyleyen Selçuk, bu nedenle ikinci aşamaya geçmeye hazır olduklarını kaydetti.

Bakan Selçuk şöyle konuştu:

Yüz yüze eğitime başlayacak öğrencilerimiz haftanın iki günü okulda olacaklar. 12 Ekim itibarıyla yüz yüze eğitime başlayacak öğrencilerimiz için yüz yüze ve uzaktan eğitimin birlikte yürütüleceği bir planlama yaptık. İsteyen velilerimiz çocuklarını okula gönderecek, istemeyenlere esneklik tanınacak. Bu durumda öğrencimiz devamsız sayılmayacak.” 

İhtiyaç duyan çocuklara 500 bin tablet dağıtılacak

İl hıfzıssıhha kurullarının koşullarını uygun görmediği köy okullarının yüz yüze eğitime devam edemeyeceğini bildiren Bakan, 500 bin tablet bilgisayar dağıtımına ilişkin, şu ifadeleri kullandı:

İhtiyaç sahibi öğrenciler arasından ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu gibi kriterler belirledik. Cihazların dağıtım süreci milli eğitim müdürlükleri tarafından koordine edilecek, okullar tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak.”

Cumartesi günü de eğitim olabileceğini belirten Selçuk, “Bu tamamen okullarımızın ihtiyaçları ile ilgili bir konu. Okulların ihtiyacına göre esneklik sağlanabilir ancak bunun niye ihtiyaç olduğunun somutlaşması lazım” dedi. 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.