TürkiyeManşet

Çocuklarına cinsel istismardan yargılanan babaya ‘takdir indirimi’

0
Konya‘da oğlu ile kızına cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan A.K., 43 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) avukatlarından Ahmet Emre Horzum, cezada indirim uygulanmasına tepki göstererek, kararı istinafa taşıyacaklarını söyledi.

‘Aldatma ve iftira’ savunması

Sanık A.K., Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi‘ndeki duruşmalarda suçlamaları kabul etmedi ve kendisini aldattığını öne sürdüğü eşinin iftira attığını söyledi. Bugün son kez hakim karşısına çıkan A.K., savunmasında daha önceki ifadelerini tekrar ettiğini belirterek, ”Çocuklarımı bana karşı kışkırtarak, onur ve haysiyetimi zedeleyici iftirada bulunan Z.K.’nin (anne) asıl olarak cezalandırılması gerekmektedir. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum” dedi. 

Savcının mağdurların beyanlarının samimi ve tutarlı olduğunu, , baba hakkındaki suçlamaların sabit olduğu yönündeki mütaalasına rağmen,  mahkeme heyeti A.K.’yi erkek çocuğuna yönelik ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı, cinsel amaçla kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçlarında mağdurun babası olması nedeniyle cezası artırılıp, takdir indirimi kullanılarak 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet A.K.’nın kızına yönelik ‘çocuğun cinsel istismarı’ suçundan da aynı şekilde cezası artırılıp, takdir indirimi kullanılarak 15 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası kararı verdi.   

Takdir indirimine tepki

Aileye destek olmak için duruşmaya giden UCİM avukatlarından Horzum, mahkemenin takdir indirimi uygulamasına tepki gösterdi. Horzum, ”Bu tarz olaylarda takdir indirimi uygulanmasını kabul etmiyoruz. O yüzden İstinaf’a başvuracağız. Biz, bugün burada olmasaydık, maalesef sanık tarafından aile baskı altına alınacak ve belki de bu karar çıkmayacaktı” diye konuştu. 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.