Dünya

Çocuklar resimleriyle çok korkuttu

0

ABD’de İsrail yanlısı gruplar, Oakland Çocuk Müzesi’nde Gazze Şeridi’nden çocukların resimlerinden oluşacak serginin açılmasını engellediler.

Serginin planlanan açılışından 2 hafta önce 8 Eylül’de müzenin yönetim kurulu tarafından “Çocukların Gözünden Gazze” sergisinin iptal edildiği açıklandı. Yönetim kurulu serginin iptal edilmesinin nedenini müzenin kurucularının baskılarından kaynaklandığını belirtildi.

Sergi Berkeley merkezli Ortadoğu Çocukları İçin Birlik (MECA) adlı 23 yıldır Filistin, Irak ve Lübnanlı çocukların haklarını savunan bir dernekle işbirliği içerisinde hazırlanmıştı. Derneğin başkanı Barbara Lubin serginin iptal edilmesinden dolayı üzgün ve kızgın olduğunu ama şaşırmadığını söylüyor.

MECA bir karşı imza kampanyası başlatarak serginin engellenmesini protesto etti ve ayrıca sergi planlandığı tarihte büyük bir destekçi kalabalıkla beraber müzenin bahçesinde sergilenmeye başlandı. 24 Eylül Cumartesi günü müzenin bahçesinde yapılan açılışı destekleyen 500’ün üzerinde kişi çocukların resimlerini taşıyarak bir yürüyüş gerçekleştirdi ve çocukların ifade özgürlüğünü savundu.

Sergilenen resimler, 2008 – 2009 kışında İsrail’in Filistin’e yaptığı ve 300’den fazlası çocuk 1400 kişinin öldürüldüğü saldırıları yaşayan çocukların yaşadıkları travmayı atlatabilmeleri için yürütülen sanat yoluyla terapi projesi esnasında, çocuklar tarafından yapılmış.

MECA tarafından hazırlanan videoda MECA’nın yöneticilerinden Ziad Abbas: “ Biz buradayız, insanlar seslerini yükseltiyorlar. İnsanlar sergiye geliyorlar, çok güzel bir an. Filistin halkının ve çocukların susuturulmasına ve sansüre hayır! Biz adalet için buradayız” diye konuştu.

(Sol)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.