Hafta SonuKitapManşet

[Çocuk Kitapları] HavHav Kardeşliği – Cemil Kavukçu

0

Büyükler için yazdığı romanları ama özellikle de öyküleriyle geniş bir okur kitlesi tarafından beğenilerek okunan Cemil Kavukçu bu kez de kalemini çocuklar için eline almış. Kitap Bobo, Pamuk ve Topik adında üç köpeğin maceralarını anlatıyor. Adını da zaten köpeklerin ilk hecelerinin birleşiminden alıyor: Bopato. Serinin ilk kitabı köpekleri tanıdığımız ve bir araya gelişlerini anlatan Havhav Kardeşliği.

hav hav kardeşliği - cemil kavukçu

Topik evcil hayvan satan bir dükkânda, kendisini sahiplenecek birini beklemektedir. Burcu adında çok tatlı bir kız onu satın alır. Topik ilk başlarda korkudan biraz etrafı batırsa da zamanla eğitimli cici bir köpek olur. Bu arada sahibiyle de aralarında çok güçlü bir dostluk kurulur. Topik iyidir hoştur, çok sevimlidir ama ev köpeği olduğu için bir tırsak, biraz da şımarıktır. Topik’in yediği önünde yemediği arkasındayken, Burcu’nun bir kardeşinin olacağının öğrenilmesi üzerine kendini bir anda hayvan barınağında buluverir.

Bobo, yaşlanmış bir çoban köpeğidir. Sahibine gönülden bağlıdır ve koyunları canı pahasına korumaktadır. Ancak artık yaşlanmıştır ve yerine çocukları yetişmiştir. Çobanın kendisini artık gereksiz bir boğaz olarak gördüğünü ve yanında istemediğini öğrenince üzüntü içinde evini terk eder. Yolu sonunda büyük şehrin kenar mahallerine düşer. Burada başka köpeklerle karşılaşır. Çok iri olduğundan köpek çetesinin başına getirilir.

havhavkardesligi(1)

Pamuk, bir inşaatta doğmuş sokak köpeğidir. Annesinin koruyuculuğu altında kardeşleriyle birlikte yaşarken, birden belediye ekiplerinin ailesini götürmesi üzerine bir başına kalır. Sokaklarda çaresizce dolaşırken Bobo ve çetesiyle karşılaşır. Bobo, Pamuk’u himayesine alır. Yemek bulmak için üst mahalleye gittikleri bir gün belediye ekipleri onları yakalar ve hayvan barınağına kapatır. Burada Topik’le karşılaşırlar ve kardeşlik tamamlanır. Bopato ismini alırlar, birlikte hayvan barınağından kaçmaya karar verirler. Kitabı 8 – 9 yaş grubuna önerebilirim.

Not: Bu yazının videosunu aşağıdaki linkten Uzman Tv’den izleyebilirsiniz.

http://www.uzmantv.com/cemil-kavukcunun-havhav-kardesligi-bopato-kitabinin-konusu-nedir

Nehir ve Mehmet Fırat Pürselim

Mehmet-Fırat-ve-Nehir-Pürselim

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.