Çıralı’da yıkım başladı, direniş devam ediyor

Antalya Kemer’e bağlı Çıralı Köyü’nde Kemer Belediyesi’ne ait araçlar Odile Oteli’ni yıkıyorlar. Yeşil Gazete olarak Çıralı’da yaşayan Erdem Şenyer‘e ulaştık ve yaşanan son durumu bizlerle paylaşmasını istedik.

57

Çıralı’nın bir sit, bir orman alanı olduğunu ve bu nedenle koruma altında kalması gerektiğini belirterek sözlerine başlayan Şenyer, son bir haftadır Kemer Belediyesi’nden görevlilerin bölgeye gelerek yıkıma başlanacağı tehdidinde bulunduklarını aktardı.

Çıralı’nın koruma altında bulunması nedeniyle burada büyük işletmelerin devasa turistik tesis yapamadığını anımsatan Şenyer, bölgede daha önceden yerleşmiş küçük işletmelere tapular verilip vergi alındığını şimdi ise Kemer Belediyesi’nin bu durumu bahane ederek, “Kaçak yapıları yıkacağız” iddiası ile yıkımı gerçekleştirerek belediyenin ardındaki başka güçlerin bölgeden rant sağlama peşinde oldukları kanısının yaygın olduğunu dile getirdi.

56

Telefon konuşmamız sırasında devam etmekte olan bir eylem olduğunu da bizimle paylaşan Erdem Şenyer, Çıralı Direnişi’ndeki arkadaşlarının yanında yer alabilmek için bizimle olan söyleşisini kısa kesmek zorunda kaldı.

Çıralı Direnişi’ndeki yeni gelişmeleri Yeşil Gazete’den duyurmaya devam edeceğiz.

 

Fotoğraflar: Erdem Şenyer

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

Alper Tolga Akkuş
Alper Tolga Akkuşhttp://acikradyogunlugu.wordpress.com/
Anavarza’da doğdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nü bitirdikten sonra ismi lazım değil uluslararası bir bankada 12 yıl çalıştı. Bedensel engelinin kendisine sağladığı SGK imkanlarını kullanarak 2011 Kasım’ında emekli oldu ve asıl mesleğine kesin dönüş yaptı. Yeşil Gazete’yi yemyeşil yapmak gibi bir görevi kendisine misyon edinmiştir. Adanalıdır, Galatasaraylıdır, Türkiye’de yaşamaktadır ve bu üç mucizeyi allahın kendisine bir lütfu saymaktadır. [email protected]

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye’de kömür yatırımlardan tamamen çıkan banka sayısı 4

Türkiye’nin en büyük 17 bankasından sadece dördünün kömür yatırımlarından tamamen çıkma kararı aldı. Temiz enerji projelerine yönelmeyi taahhüt eden banka sayısı ise 12.

[COP29] Zirvenin sonuç metni taslağına tepki yağıyor: Boş kağıda imza istiyorlar

Bakü'deki iklim zirvesinde sona yaklaşılırken COP29 Başkanlığı'nın yayımladığı nihai metnin taslağında iklim finansmanı'nın karşısına 'X' ifadesinin konulması büyük tepki topladı.

[İklim Masası] Toplumun yüzde 79’u iklim değişikliği ile daha güçlü mücadele istiyor

Türkiye halkının yüzde 64'ü iklim değişikliğini günümüzün en önemli sorunu olarak tanımlıyor. Toplumun büyük kesimine göre ise Ankara’nın iklim politikaları yetersiz.

350 hak aktivisti ve sanatçıdan AYM’ye mektup: Katliam Yasası’nı bir an önce iptal edin!

Katliam Yasası'nı esastan görüşecek AYM'ye açık bir mektup yayımlayan 350 hak savunucusu, yasanın bir an önce gündeme alınmasını ve iptalini talep etti.

[COP29] Türkiye’nin iklim politikaları performansı bu yıl da ‘düşük’

Bu yılki İklim Değişikliği Performans Endeksi'nde 53'üncü sırada yer alan Türkiye’de yenilenebilir enerji kapasitesi artarken, bunun fosil yakıtları ikame etmediği vurgulanıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR