Doğa MücadelesiManşet

Çıralı’da yıkım başladı, direniş devam ediyor

0

Antalya Kemer’e bağlı Çıralı Köyü’nde Kemer Belediyesi’ne ait araçlar Odile Oteli’ni yıkıyorlar. Yeşil Gazete olarak Çıralı’da yaşayan Erdem Şenyer‘e ulaştık ve yaşanan son durumu bizlerle paylaşmasını istedik.

57

Çıralı’nın bir sit, bir orman alanı olduğunu ve bu nedenle koruma altında kalması gerektiğini belirterek sözlerine başlayan Şenyer, son bir haftadır Kemer Belediyesi’nden görevlilerin bölgeye gelerek yıkıma başlanacağı tehdidinde bulunduklarını aktardı.

Çıralı’nın koruma altında bulunması nedeniyle burada büyük işletmelerin devasa turistik tesis yapamadığını anımsatan Şenyer, bölgede daha önceden yerleşmiş küçük işletmelere tapular verilip vergi alındığını şimdi ise Kemer Belediyesi’nin bu durumu bahane ederek, “Kaçak yapıları yıkacağız” iddiası ile yıkımı gerçekleştirerek belediyenin ardındaki başka güçlerin bölgeden rant sağlama peşinde oldukları kanısının yaygın olduğunu dile getirdi.

56

Telefon konuşmamız sırasında devam etmekte olan bir eylem olduğunu da bizimle paylaşan Erdem Şenyer, Çıralı Direnişi’ndeki arkadaşlarının yanında yer alabilmek için bizimle olan söyleşisini kısa kesmek zorunda kaldı.

Çıralı Direnişi’ndeki yeni gelişmeleri Yeşil Gazete’den duyurmaya devam edeceğiz.

 

Fotoğraflar: Erdem Şenyer

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.