DuyurularManşetYeşillerden

Cinsiyet Meseleleri ve Adil Dönüşüm Etkinlikleri 29 Nisan’da

0

Yeşil Yeni Düzen kavramı özellikle 2008’deki finansal krizden sonra gündemde yoğun bir yer kaplamaya başladı. Kimi ülkelerin ekonomik toparlanma süreçlerinde kavramın hatırı sayılır bir etkisi oldu.

2010’ların sonundaysa iklim krizinin artan etkileriyle birlikte kavram Avrupa Yeşil Mutabakatı ve adil geçiş süreci bağlamında devletlerin politikalarında daha da somutlaştı. Diğer yandan Yeşil Hareket’in bütün taleplerinin karşılandığını söylemek için henüz çok erken.

İki etkinlik art arda

Yeşil Düşünce Derneği bu gelişmeler ve tartışmaların ekseninde 29 Nisan Perşembe günü adil geçişi cinsiyet odaklı bir şekilde ele alacağı iki etkinlik düzenleyecek.

Saat 15.00’da düzenlenecek ilk etkinlikte Dr. Begüm Şeren ve Dr. Miłka Stępień konuşmacı olarak yer alacak. Oturumda “Yeşil politika böylesine yaygınlaşırken Yeşil Hareket’in eleştirel yaklaştığı hususlar neler?” ve “Yeşil Yeni Düzen’e giden yolda toplumsal cinsiyet eşitliğinin konumu nerede?” sorularına yanıtlar aranacak.

Akabinde gerçekleşecek oturumda ise Türkiye’de yeşil ve adil dönüşüm bağlamında toplumsal cinsiyetin ana akımlaştırılması gereken alanları, yine bu bağlamda kadınları güçlendirebilecek vatandaş temelli mekanizmaların neler olabileceği tartışılacak.

Saat 16.00’da başlayacak etkinliğin kolaylaştırıcılığını Gökçe Yeniev üstlenecek.

Çevrimiçi olarak zoom isimli video konferans uygulaması üzerinden gerçekleşecek etkinliklere kayıt yaptırmak için bu adresteki kayıt formunu doldurmak gerekiyor.

Formu dolduranlara etkinlik için katılım bilgileri e-posta yoluyla iletilecek.

Dr. Begüm Şeren kimdir?

Begüm Şeren Güler, ODTÜ İktisat Bölümü’nden lisans ve yüksek lisans derecelerini aldı. Özel sektör firmalarında, düşünce kuruluşlarında ve uluslararası kurumlarda çalıştı. 2011 yılında, College of Europe Avrupa Ekonomi Çalışmaları bölümünde yüksek lisansını tamamladı ve 2016’da “Avrupa Birliği’nde Reformların Büyümeye Etkisi” başlıklı teziyle Ankara Üniversitesinden doktora derecesini aldı.

Hacettepe Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak ders veren Güler, Dışişleri Bakanlığı AB Başkanlığı’nda AB Uzmanı olarak görev yapmakta ve Avrupa Ekonomik Entegrasyonu başta olmak üzere çeşitli alanlarda araştırmalarını sürdürmektedir. Güler, Eylül 2020’den bu yana Sürdürülebilir Ekonomi ve Finans Araştırmaları Derneği’nde (SEFIA) yönetim kurulu üyesi.

Dr. Miłka Stępień kimdir?

Çevre koruma, kamu şeffaflığı ve sivil katılımla ilgili konuların yanında özel olarak Polonya’daki kömür bölgelerinde adil geçiş üzerine çalışan sosyal ve politik iklim aktivisti. Konin in Action (Konin Eylemde) derneğinin yönetim kurulu üyesi ve Avrupa Yeşiller Partisi Uzlaştırma Paneli Eş Sözcüsü.

Green European Foundation

Yeşil Avrupa Vakfı (GEF), Avrupa Parlamentosu tarafından finanse edilen Avrupa düzeyinde bir siyasi vakıftır. Avrupa Yeşiller Partisi ve Avrupa Parlamentosu’ndaki Yeşil Grup gibi diğer Avrupa Yeşil aktörleriyle bağlantılı ancak onlardan bağımsızdır.

GEF’in misyonu, bir Avrupa kamusal alanının geliştirilmesine katkıda bulunmak ve vatandaşların Avrupa siyasetine daha fazla katılımını teşvik etmek ve sonuçta daha güçlü, daha katılımcı bir demokrasi oluşturmaktır. GEF, Yeşil siyasi ailenin hem içinde hem de ötesinde Avrupa politikaları ve politikaları hakkındaki tartışmaları ana akım haline getirmeye çabalar. Avrupa için ortak bir Yeşil vizyon yaratmak ve bunu daha geniş kamuoyuna duyurmak için çalışır.

Heinrich Böll Stiftung Türkiye

HBSD Türkiye Bürosu, sivil toplumun güçlendirilmesinin yanı sıra bilim ve siyaset çevreleri ile toplum arasındaki diyaloğun geliştirilmesini destekler ve adil bir küreselleşme sürecinin tesis edilmesi için katkıda bulunur.

 

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.