DünyaKadınManşet

Cinsel tacizle suçlanan New York Valisi Cuomo istifa etti

0

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York Valisi Andrew Cuomo, danışmanları, asistanı ve bir gazeteciye yönelik cinsel taciz suçlamalarına karşı uzun süre direndikten sonra istifasını açıkladı.

Cuomo’nun baş yardımcısı Melissa DeRosa da dün istifa ettiğini duyurmuştu.

Eski danışmanı Lindsey Boylan, 24 Şubat’ta Medium isimli sitede valinin 2018 yılında kendisine cinsel tacizde bulunduğunu açıklamış, ardından New York Times‘a konuşan eski danışmanlarından Charlotte Bennett da valinin sözlü olarak cinsel tacizine maruz kaldığını, fotoğrafçı Anna Ruch ise yine aynı gazeteye 2019’daki bir düğünde valinin kendisinini taciz ettiğini anlatmıştı.

Tacizi reddetti, kadınlardan özür diledi

Coumo hakkında yürütülen dört aylık soruşturma sonucunda 3 Ağustos’ta Başsavcı, valinin birden fazla kadını taciz ettiği sonucuna ulaştıklarını duyurdu. Vali, taciz iddialarını uzun süre tv programlarına da çıkarak reddetti ancak ABD Başkanı Joe Biden ve ABD Senatosu ile Temsilciler Meclisi, istifa etmesi gerektiği yönünde çağrılarda bulundu.

New York Valisi Andrew Cuomo, bu gelişmeler sonucunda istifa kararı aldığını açıkladı. Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen eski Vali,  toplantıda  New York Başsavcısı Letitia James‘ın raporunda ciddi hatalar olduğunu öne sürdü; “Uygunsuz davrandığımı iddia etmek ile cinsel taciz sonucuna varmak farklı şeylerdir” dedi.

Sözlerinin, 11 kadını derinden yaraladığını reddetmek anlamına gelmediğini söyleyen Cuomo, kadınlardan özür de diledi.

New York’a ilk kadın vali geliyor

Eski valinin yerine Kathy Hochul atandı. Hochul, New York’un ilk kadın valisi olacak.

Cuomo’nun istifasının ardından Twitter hesabından açıklama yapan 62 yaşındaki Hochul, “Vali Cuomo’nun istifa kararına katılıyorum. En doğrusu ve New Yorklular için en iyisi bu. Yönetimin tüm seviyelerinde görev yapmış ve validen sonra en kıdemli kişi olarak New York’un 57’nci valiliği görevine hazırım” mesajı verdi.

New York Times’ın bir üst düzey yetkiliye dayandırdığı habere göre, Hochul 2014’ten beri Vali’nin ekibinde görev yapmasına rağmen Cuomo’ya yakın bir isim değil ve şubattan beri kendisiyle görüşmüyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.