TürkiyeKadınManşet

Cinayetleri protesto eden kadınlara gözaltı: Polis kadınları değil, katilleri durdursun!

0

Ankara’da Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Kadın Meclisleri, akademisyen Aylin Sözer’in yanı sıra Malatya’da Selda Taş, Betül Tuğluk ve Gaziantep’te Vesile Dönmez‘in katledilmesini protesto etmek için Çankaya Belediyesi önünde bir araya geldi.

 

‘Polis kadınları değil,katilleri durdursun’

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu tarafından yapılan açıklamada, “Bir günde 4 kadın cinayetine karşı Ankara’daki eylemimiz polisler tarafından engellendi. Üyelerimiz gözaltına alındı. Ülkede sorun eylem yapılması değildir. Sorun bir günde dört kadın cinayetidir. Polis kadın cinayetlerini durduracağız diyenleri değil, katilleri durdursun” ifadelerine yer verildi.

aylin sözer

Sözer’in evinin önünde de eylem

Katledilen Aylin Sözer’in Maltepe’deki evinin önünde toplanan bir grup da protesto eylemi gerçekleştirdi. “Aylin Hocanın Gülüşüne Sahip Çıkıyoruz” yazılı pankart açan grup,  “Katilin, Caniliğin, Cinayetin İyi Hali Olmaz” yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına yapılan basın açıklamasında “Dün canice katledilen 3 kadından biriydi Aylin Sözer. Bir cani onu hayattan ve öğrencilerinden vahşice kopardı. Aylin hoca her fırsatta öğrencilere iyiyi, doğruyu, güzeli anlatmaya ve öğretmeye çalışan bir öğretim görevlisiydi. Biz bugün hocamızın yakılarak katledildiği evin önündeyiz. Hüzünlüyüz ve öfkeliyiz. Kadın katillerine iyi hal indirimden yararlandığı için öfkeliyiz. Kadına yönelik her türlü şiddete karşıyız” ifadelerine yer verildi.

Grup yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.