İklim Krizi

Çimento devi Heidelberg emisyon azaltım taahhüdü verdi

0

Dünyanın dördüncü büyük çimento şirketi HeidelbergCement emisyon azaltma hedeflerini Paris Anlaşması’nın hedefleri doğrultusunda uygulama taahhüdü verdi. Bu, çimento sektöründe bir ilk.

60 ülkede yaklaşık 58 bin kişiyi istihdam eden HeidelbergCement, 2030 yılına kadar, 2016 seviyelerine göre, ürünlerinden ton başına %15 oranında doğrudan emisyon azaltımı taahhüt etti. İnşaat devi, aynı zaman diliminde, dolaylı emisyonlarını da ton başına %65 azaltacak.

We Mean Business’tan Jennifer Gerholdt, “Şirketin karbondioksit nötr betonunu en geç 2050 yılına kadar piyasaya sürme konusundaki geniş vizyonunun bir parçası olan taahhüt, yapılı çevrenin sıfır karbonlu bir geleceğe doğru geçişinin güçlü bir işaretidir” dedi. Taahhüdün tüm ekonomilerin karbondan arındırılması adına da hayati öneme sahip olduğunu kaydeden Gerhold, “Çimento, yeryüzünde en yaygın kullanılan insan yapımı bir madde. Artan nüfus ve kentleşme nedeniyle talep artıyor. Dekarbonizasyonun en güç olduğu sektörlerden biri” diye konuştu. Uluslararası Enerji Ajansı’na (IEA) göre çimento sektörü, karbondioksit emisyonunun yaklaşık %7’sinden sorumlu.

Heidelberg, Bilim Tabanlı Hedefler (Science-Based Targets) girişimine de katılmıştı.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.