ManşetTürkiye

Cilvegözü Sınır Kapısı’nda büyük patlama: 9 ölü

0

Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı yakınlarında patlama meydana geldi, 9 kişi öldü, 30’a yakın yaralı var.

Cilvegözü Sınır Kapısı bölgesindeki gümrük personelinin lojmanlarına çok yakın bir noktada, giriş kapısına yaklaşık 40 metre uzaklıktaki tampon bölgedeki park alanında saat 15.00 sıralarında büyük bir patlama oldu.
Patlamanın Suriye plakalı bomba yüklü aracın sınırı geçişinin hemen ardından olduğu belirtildi.

10 ölü, 32 yaralı

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, patlamada 5’i Suriye uyruklu 9 kişinin öldüğünü, 30’a yakın da yaralı olduğunu açıklarken, AA muhabirinin aldığı bilgiye göre ise, Reyhanlı Devlet Hastanesi’ne 2 Türk ve 3 Suriyeli’nin cenazesinin getirildiği, olayda ölenlerin sayısının 10’a yükseldiği öğrenildi.

Patlamada yaralanan ve ölen kişiler Reyhanlı Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Patlamada yaralanan çok sayıda kişi de hastaneye başvurdu. Ambulanslarla getirilen kayıtlı yaralı sayısının 32’ye ulaştığı, kendi imkanlarıyla veya vatandaşların yardımıyla hastaneye gelen kayıtsız yaralılarla bu sayının 50 civarında olduğu kaydedildi.

Doğu Akdeniz Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Adnan Korkmaz da, patlamanın meydana geldiği alanın, Suriye’ye insanı yardım yapan derneklerin yardımlarının başka araçlara aktarılması için kullanıldığını belirterek, bu alanın son günlerde genellikle kalabalık olduğunu söyledi.

Patlama haberinin duyulmasının ardından çok sayıda kişi hastane önünde toplandı. Hastane bahçesinde toplanan yaralı ve ölü yakınlarının bekleyişi sürüyor.

Gül ve Erdoğan bilgi aldı
Bu arada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki patlamayla ilgili Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’den, Başbakan Erdoğan da İçişleri Bakanı Muammer Güler’den bilgi aldı.

(CNNTürk, Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.