EkolojiManşetTürkiye

Çılgın projelere karşı yeşil dönüşüm

0

26 Ekim Cumartesi günü Taksim Hill otelde gerçekleştirilen toplantı YSGP Eş Sözcüsü Arif Ali Cangı’nın açış konuşmasıyla başladı.

Mega projeler ağ koordinatörü Paola Prieri’nin gereksiz ve empoze edilmiş projelere karşı forum oluşturmanın tarihsel bir gereklililk olduğuna dair konuşmasının ardından, Türkiye ve Avrupa’daki mega projelerin anlatılıp muhalif hareketlerin değerlendirildiği bir oturum yapıldı.Boğaziçi Üniversitesi Politik Ekonomi Çalışma Grubundan Begüm Özkaynak, Cem İskender Aydın, Pınar Ertör Akyazı, Irmak Ertör; İtalya’dan Yüksek Hızlı Tren Karşıtı Hareket adına Lisa Ariemma, Romanya’dan Association ARIN’dan Codruta Nedelcu, Bulgaristan’dan, Bankwatch and Centre for Environmental Information and Education temsilcisi Daniel Popov bu oturumun konuşmacılarıydı.

Gündemi çok yoğun olan konferansın daha sonraki bölümünde Kanal İstanbul projesine karşı bilimsel olarak karşı çıkan görüşler anlatıldı. Hacettepe Üniversitesi’nden Cemal Saydam Kanal İstanbul projesinin nasıl bir bela olduğuna tüm izleyiciler ikna oldu.

Kent Hareketlerinden Cihan Uzunçarşılı Baysal, ,Kuzey Ormanları Savunma Platformundan Çare Olgun Çalışkan, Taksim Platformundan Korhan Gümüş’ün katıldığı oturumda ise kentsel dönüşüm konuşuldu.

YSGP DK Üyesi gazeteci Cengiz Aktar, Boğaziçi Üniversitesi, Politik Ekonomi Çalışma GrubundanFikret Adaman ve Bengi Akbulut, Galatasaray Üniversitesinden YSGP DK Üyesi Haluk Levent,  İstanbul Teknik Üniversitesi ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinden Ahmet Atıl Aşıcı ise ‘’kalkınmacı gündem ve yeşil cevapları’’ konuştular.

Yeşil Düşünce Derneği ve Yunanistan Yeşil Enstitü işbirliğiyle düzenlenen konferans canlı olarak yayınlandığı halde toplantıya katılanların yoğun ilgisiyle karşılaştı. İstanbulun geleceğini yakından ilgilendiren toplantıya akademisyenlerin, gazetecilerin ve sivil toplum kuruluşlarının ilgisi beklenenin çok üstünde oldu. Toplantıyı organize eden Yeşil Düşünce derneği çalışanları katılım ve ilgiden oldulça memnundular hatta İstanbul’un geleceğiyle ilgili umutlarını arttığını da dile getirdiler.Konferansın ikinci bölümü 26 Ekim Pazar günü yine  Taksim Hill otelde devam edecek

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.