ManşetDünyaİklim Krizi

 Ciara ve Sabine fırtınaları Avrupa’da hayatı durdurdu

0

Hızı saatte 130 kilometreyi aşan Ciara ve Sabina fırtınaları, başta Birleşik Krallık olmak üzere Avrupa’da pek çok ülkede ulaşımın durmasına sebep oldu. Tren ve uçak seferleri iptal edilirken ağaçların devrildiği Hollanda’da maçlar iptal edildi.

Birleşik Krallık’ta ulaşıma darbe

Ciara fırtınası en çok Birleşik Krallık’ta etkisini gösterdi. İskoçya’da fırtına nedeniyle evlerin çatısı uçtu, 3 kişinin yaralandığı belirtildi. İskoçya dağlarında fırtınanın şiddetinin saatte 180 kilometreye kadar çıktığı kaydedildi.

Birleşik Krallık’ta 149 noktada sel alarmı verildi. Yetkililer, sel ve ağaçların devrilmesi riski nedeniyle halka evlerinden çıkmama çağrısı yaptı. Çok sayıda feribot, tren ve uçak seferleri ise fırtına sebebiyle iptal edildi. Uçaklar piste inerken zorluk yaşadı.

Uçakta hız rekoru

British Airways uçuşu da fırtına nedeniyle Atlantik’te hız rekoru kırdı. New York’tan kalkan uçak, rüzgarın etkisiyle Londra’ya 4 saat 56 dakikada vardı. Normal şartlarda New York Londra 6 saatten fazla sürüyor.

Fransa’da bir kişi öldü

Fırtına etkisini Fransa’da da gösterdi. Kuzey bölgesinin bazı kesimlerinde turuncu alarm verildi. Banliyöde scooter kullanan bir kişi ise fırtına sebebiyle düşerek hayatını kaybetti. Beauvais Havaalanı’nda tüm uçuşların askıya alındı. Ayrıca ülkenin bazı yerlerinde elektrik kesintisi yaşandığı duyuruldu.

Almanya’da uçuşlar iptal

Almanya’da ise Sabine fırtınası pek çok uçuşu olumsuz etkiledi. Berlin, Frankfurt, Düsseldorf, Köln-Bonn, Münih ve Hamburg havalimanlarında Pazar günü 350’den fazla uçuş iptal edilirken, Frankfurt Havalimanı bugün de etkisini sürdüren fırtına sebebiyle 140 uçuşun iptal edileceği açıkladı.

Hollanda’da maçlar iptal

Hollanda Kraliyet Meteoroloji Enstitüsü (KNMI), ülkenin tamamında turuncu alarm ilan etti. Tren yaylarına devrilen ağaçlar sebebiyle tren yolu ulaşımı durakladı. Kraliyet Hollanda Futbol Federasyonu (KNVB), Hollanda Eredivisi Ligi’nde ve ülke genelindeki amatör maçlarının olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendiğini açıkladı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.