DünyaManşet

CIA’in UFO’larla ilgili belgeleri erişime açıldı

0

The Black Vault isimli sitede, Amerikan Merkezi Haber Alma Örgütü‘nün (CIA) UFO‘larla (tanımlanamayan uçan objeler) ilgili kamuya açık belgeleri erişime açıldı.

Söz konusu sitenin yöneticisi John Greenewald, Bilgiye Erişim Özgürlüğü Yasası (FOIA) kapsamında CIA ve diğer kurumlardan da aldığı binlerce belgeyi elle tarayarak 2,2 milyon sayfalık arşivi siteye yükledi.

Greenewald, belgelerin ilk 24 saat içinde binlerce kez indirildiğini iddia etti.

Tüm bu dosyalara The Black Vaults’un web sitesinden ulaşılabiliyor.

‘Kayıtları almak için yıllarca savaştım’

Bilgi özgürlüğü aktivisti Greenewald, dosyaları alabilmek için hükümete 10 binden fazla FOIA talebinde bulunduğunu söylerken, konuyla ilgili Amerikan Vice News isimli sitenin teknoloji eki Motherboard‘a gönderdiği mailde “CIA’in yayımladığı UFO kayıtlarını almak için yıllarca savaştım” açıklamasında bulundu. Gösterdiği çabayı diş çekmeye benzeren Greenewald, ayrıca şunları söyledi:

Bunu başarabilmek adına onlarla birlikte dolaştım ve en nihayetinde oldu. İçinde birkaç bin dosyanın yer aldığı büyük bir kutuyu teslim aldım.”

CIA teşkilatın elindeki bütün belgeleri kamuya açtığını iddia etse de Greenewald, bunu doğrulamanın bir yolu olmadığını belirtti.

John Greenewald, CIA’in kayıtları TIF (Tag Image File Format) isimli bir görsel formatla sunduğunu belirterek bu formatın belgeler içerisinde arama yapmayı çok zorlaştırdığını da ekledi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.