Türkiyeİfade ÖzgürlüğüManşet

CHP’li Karaca, Osman Kavala’yı ziyaret etti

0

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Silivri Cezaevi‘nde tutuklu bulunan iş insanı ve insan hakları savunucusu Osman Kavala‘ya ziyarette bulundu.

Osman Kavala hakkında bir kez beraat, iki kez tahliye verimesine, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Türkiye’ye hak ihlalleri kararı vermesine rağmen Kavala üç yılı aşkın bir süredir tutuklu yargılanıyor.

HSK haberini Karaca’dan öğrendi

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan CHP’li Karaca, Kavala’nın Hakim Savcılar Kurulu tarafından belgelerinin istendiği bilgisini kendisinden öğrendiğini söyledi.

Abdülhamit Gül,  yargının kararlarını hukuka göre vermesi gerektiğini söylemiş, AYM kararlarına uyulmasını istediğini belirten bir açıklama yapmıştı.

Ardından Hakim Savcılar Kurulu, Kavala davalarının tüm iddianame, duruşma zabıtları, tutuklama ve tutuklamaya itirazın reddi kararlarının, kararı veren hakim isimleriyle birlikte ‘acele olarak’ kendilerine gönderilmesini talep etmişti.

‘Kendisini yalnız bırakmayacağız’

Silivri Cezaevi önünde açıklama yapan Gülizar Biçer Karaca şu mesajı kamuoyuyla paylaştı:

Kendisi özgürlük, bağımsızlık, demokrasi mücadelesi veren tüm vatandaşlara selamlarını iletmemi istedi. 18 Aralık’ta duruşması var, bu duruşmada da kendisini yalnız bırakmayacağız. Hukuksuzluğa, yargısız infaza dair görüşleri kendisiyle paylaştık.

Osman Kavala; özgürlüklerinin elinden alınmış olmasının, haksız hukuksuz, delilsiz yere cezaevinde olmasının kendisini elbette üzdüğünü ancak kendisini en derinden üzen ve yaralayan durumun; hukuk garabeti, hukuktaki yozlaşma ve dezenformasyon, hukukun törpülenmesi, yok sayılması olduğunu iletti. Biz Silivri Cezaevi’nde hukuksuz şekilde alıkonulan, hücrelerde tutulan vatandaşlarımızın hak, hukuk adalet mücadelesini vermeye devam edeceğiz.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.