İstanbul SözleşmesiKadınManşetTürkiye

CHP’li kadın yöneticiler: Sözleşme’den çekilme kararını tanımayacağız

0

AKP’ye: Bu sözleşmenin neyinden rahatsız oldunuz? 

İstanbul Sözleşmesi’nin kadını her türlü şiddetten koruyan bir sözleşme olduğuna dikkat çeken Böke, “Şimdi AKP hükümetine soruyoruz: Bu sözleşmenin neyinden rahatsız oldunuz? Kadını yok sayan düzenden doğan kadına yönelik şiddetin ateşini harlamak, şahsım hükümetinin haddi değildir. Kadına karşı vahşet ve aile içi şiddet vakalarında yaşanacak artışın vebali, İstanbul Sözleşmesi’ni feshedenlerin boynundadır” diye konuştu. 

Geceyarısı TBMM’ye darbe yapılarak kadınların uzun mücadeleler sonunda elde ettiği kazanımların heba edildiğini ve evrensel değerlerden uzaklaşıldğını kaydeden CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka ise şunları söyledi:

“Meclis’te oy birliğiyle kabul edilmiş olan İstanbul Sözleşmesi, milletin iradesi yok sayılarak feshedilemez. İnsan hakları, temel hak ve özgürlükler alanındaki sözleşmeler TBMM kararıyla; yani kanunla alınır. Bu karar açıkça Anayasamızı da yok saymaktır. Kadın cinayetleri politiktir. Biz, Erdoğan’ın TBMM’yi ve hukuku yok sayarak aldığı İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararını tanımıyoruz, tanımayacağız…. Bundan sonra bulunduğumuz her alan; sokaklar, mahallelere, meydanlar dahil bizim için mücadele alanıdır. Hep birlikte bu zulme dur diyeceğiz. Türkiye’ye aydınlık günleri bizler getireceğiz.”

You may also like

Comments

Comments are closed.