CHP’li başkandan nükleer çıkışı: Mersin’e bu kötülüğü yapanları asla unutmayacağız

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, AKP hükümetinin nükleer santralde ısrar etmesini eleştirerek 'İktidar tarım ve turizm kenti Mersin’e inatla nükleer güç santrali yapıyor. Mersinliler kentimize bu kötülüğü yapanları asla unutmayacak' dedi.

Cumhuriyet Halk Partili Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, AKP iktidarının nükleer santralde ısrar etmesini eleştirdi.

Almanya’nın kurulu son nükleer reaktörleri devre dışı bıraktığı ve nükleer enerji dönemine son verdiği haberleri, dünyanın dört bir yanında nükleer karşıtı mücadele verenlerin gözünü Almanya’ya çevirdi.

‣Nükleerden çıkış: Almanya son reaktörlerini de kalıcı olarak kapatıyor 

Türkiye’nin ise ilk nükleer santrali olan Akkuyu NGS’nin yapıldığı Mersin’de de çevre örgütleri, Almanya’nın bu kararının ardından Türkiye’nin de nükleer santral projelerini gözden geçirmesi çağrısında bulunmaya başladı.

Mersin Nükleer Karşıtı Platform, santrale ilk yakıtın 27 Nisan’da getirileceğini, nükleer karşıtları olarak 26 Nisan’da çeşitli etkinlikler yapacaklarını duyurdu.

Akkuyu Nükleer Santrali‘ne ilk nükleer yakıtın getirilmesine günler kala CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’den de uyarı geldi.

Sosyal medya hesabından, Almanya’da 15 Nisan gecesi son reaktörlerin de devre dışı bırakıldığı ve “nükleer enerji” döneminin sona erdiği haberini paylaşan Seçer, “İktidar tarım ve turizm kenti Mersin’e inatla nükleer güç santrali yapıyor. Mersinliler kentimize bu kötülüğü yapanları asla unutmayacak. Çevre katliamlarını sona erdireceğiz…Yakındır!” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Plastik Anlaşması Zirvesi’ne fosil yakıt ve kimya lobicisi yağdı

Busan'daki BM görüşmelerinde en büyük grubu oluşturan plastik lobisi, üretimin kısıtlanmaması ve atık yönetimine odaklanılması için bastırıyor.

Cengiz Holding’in Kazdağları’ndaki feldspat ocağı projesinin yürütmesi durduruldu

Bayramiç-Yanıklar Köyü'nde açılmak istenen feldspat ocağına verilen 'ÇED Gereksiz' kararı yargıdan döndü. Gerekçe, ÇED kararı hukuksuz ve uygulanması telafisi güç sonuçlar doğurur.

Japonya, 2035’e kadar emisyonlarını yüzde 60 azaltacak

Japonya hükümeti 2030 mali yılına kadar da toplam sera gazı emisyonlarını 2013 mali yılı seviyelerine göre yüzde 46 oranında azaltmayı hedefliyor.

Çevre aktivistlerinin gözü Busan’da: Dünya izliyor, plastikten vazgeçin

Busan'da ikinci gününe giren Küresel Plastik Anlaşması görüşmelerinde çevre örgütleri ve sivil toplumun plastikten uzaklaşmayı hedefleyen bir anlaşma için baskısı artıyor.

Güneş enerjisi, Türkiye’nin elektrik talebindeki artışın üçte ikisini karşıladı

Ember'in analizine göre, en yüksek talebin olduğu dönemde güneş enerjisi talep artışının üçte ikisini karşılıyor. Temmuz 2024'de 10 milyondan fazla kişiye elektrik güneşten sağlandı.

EN ÇOK OKUNANLAR