Türkiye

CHP’den hükümete nükleer çağrı

0

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Fransa’da bir nükleer santralde meydana gelen patlamanın ardından Hükümet’i nükleer santral projelerini durdurmaya çağırdı.

Tekin, Fransa’da bir nükleer santralde meydana gelen patlama üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Fransa’daki patlamanın, tüm Avrupa’nın olduğu gibi tüm dünyanın da dikkatlerini yeniden nükleer santraller konusuna çevirdiğini belirten Tekin, Fransa’nın nükleer tesisler hakkında örnek gösterilen ülkelerden biri olmasının endişeyi daha da ciddi hale getirdiğini vurguladı.

Japonya’da Fukişima nükleer santralinin hasar görmesinin ve dışarıya sızan radyasyon felaketinin ardından tüm dünya ülkelerinde nükleer santrallerin geleceğini tartışmaya başlandığına dikkat çeken Tekin, şunları kaydetti: “Hükümetler nükleer projelerini askıya aldılar. Tek bir istisna oldu; o da Türkiye. Japonya’da yaşanan felaketin ardından nükleer enerjinin güvenilirliğini ve maliyetlerini yeniden tartışmaya başlayan Avrupa, Türkiye’nin nükleer santral kurma konusundaki ısrarını şaşkınlıkla izliyor. Türkiye kamuoyundaki tüm muhalefete rağmen nükleer tutkusundan vazgeçmeyen hükümeti ve hükümetin nükleer temsilcisi Enerji Bakanı Sayın Taner Yıldız’ı ‘nükleer yalanlara’ son vererek projeleri durdurmaya çağırıyoruz.”

(gazete5)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.