Dünyaİklim KriziManşet

Cezayir alevler içinde: En az 65 kişi yaşamını yitirdi

0

İklim krizine bağlı sıcak dalgalarının ve uzun süreli kuraklığın etkili olduğu Cezayir’de çıkan yangınlarda yaşamını yitiren kişi sayısı 65’e yükseldi.

Ülke genelindeki 14 farklı eyalette 31 farklı noktada benzer zamanlarda çıkan yangınla mücadele için ordu ve itfaiye seferber edildi.

28 asker yaşamını yitirdi

Yapılan açıklamada yaşamını yitiren 28 kişinin Kabiliye bölgesinde ve Tizi Vuzu vilayetinde yangın söndürme çalışmalarında görevli askerlerden oluştuğu belirtildi.

Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada yaralanan 12 askerin ise durumunun kritik olduğu aktarıldı.

İçişleri Bakanı ‘kundakçıları’ sorumlu tuttu

Her ne kadar sıcak dalgaları etkisi altındaki Akdeniz’de aralarında Yunanistan, Türkiye ve İspanya’nın da bulunduğu birçok ülkede tarihin en kötü orman yangınları yaşansa da Cezayir İçişleri Bakanı Kamel Beldjoud yangınlardan kundakçıları sorumlu tuttu.

Beldjoud yaptığı açıklamada “Birkaç bölgede aynı anda meydana gelen yaklaşık 50 yangının arkasında sadece suçlu eller olabilir” ifadelerini kullandı.

‘Uçak kiralamak için görüşmeler yapılıyor’

Salı gecesi devlet televizyonuna konuşan Başbakan Ayman Benabderrahmane 25’i ordu mensubu olmak üzere toplam 42 kişinin yaşamını yitirdiğini söylemiş ve önceliklerinin daha fazla can kaybından kaçınmak olacağını belirtmişti.

Başbakan açıklamasında “Hükümet, yabancı ortaklarla uçak kiralamak ve yangınları söndürme sürecini hızlandırmak için görüşmeler yaratıyor” dedi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.