Doğa MücadelesiManşet

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bursa halkının itirazını kaale almadı: DOSAB ÇED raporu kabul edildi

0

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bursa’da yapılması planlanan DOSAB termik santralinin ÇED raporu İDK tarafından yeterli bulunup nihai kabul edildi. Bursa halkı, DOSAB Termik Santrali’ni istemediğini aylardır gösteri ve yürüyüşler ile duyurma çabasını ise devam ettiriyor.

13.dosab termik santraline hayır

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Bursa’da yapılması planlanan DOSAB (Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi) termik santrali ile ilgili hazırlanan ÇED raporunun İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu’nca (İDK) nihai kabul edildiğini duyurdu. Bakanlığın web sayfasında 1 Nisan Çarşamba günü yapılan duyuruda “ÇED raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunmuş olup, nihai kabul edilmiştir” denildi. Rapor, “halkın görüş ve önerilerini almak üzere”10 gün süreyle Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde ve Bakanlıkta askıda kalacak.

DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu mücadeleye devam ediyor

DOSAB Termik Santraline Hayır Platformu’nda biraraya gelen Bursa halkı ise santrale karşı mücadele veriyor. 40 kişilik yürütme kuruluyla 100’e yakın örgütün yer aldığı Platform, mücadelenin her ayağında aktif. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında, santrale karşı topladıkları 5500 imzayı kendilerinden kaçırılan ÇED sürecinin görüşüleceği Ankara’ya yolladılar. Bakanlığın “gerek yok” dediği halkı bilgilendirme toplantılarını yoğun mahalle katılımlarıyla kendileri gerçekleştirdiler. Santralin konuşulacağı her toplantıda onlar da hazır bulundu: Eylül’de Kent Konseyi ve Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ‘Bursa Konuşuyor’ etkinliğine katılmaları engellenmek istenince toplantıyı ‘Bursa kapı önünde konuşuyor’a dönüştürdüler.

Aralık ayında Osmangazi Belediyesi meclis toplantısına üzerlerinde ‘DOSAB’da termik santrale hayır’ yazan önlüklerle girdiler, belediye başkanı salonu terk etti. Yine Aralık’ta yüzlerce kişinin katıldığı mitingde tek ses oldular, “Termiğe inat yaşasın hayat” dediler. Bakanlığın ÇED’e ilişkin İnceleme Denetleme Kurulu toplantısı kapılar ardında yapılırken onlar Bakanlık önündeydi. Yıl biterken de “Marmara’yı Bursa’dan savunuyoruz” diyerek Marmara Mitingi’nde, İstanbul’daydılar. Mücadelelerinin diğer kentlere kurulması planlanan santrallere karşı olduğunu da dile getirdiler.

(Sendika.org)

You may also like

Comments

Comments are closed.