DuyurularEditörün SeçtikleriManşetSivil Toplum

‘Çevre ve İklim Gazeteciliği Okulu’ ile Kastamonu ve Sinop’tayız!

0
çevre ve iklim gazeteciliği okulu

Yeşil Gazete’nin düzenlediği Çevre ve İklim Gazeteciliği Okulu (ÇİGO) atölyeleri, Mayıs ve Haziran’da Kastamonu ve Sinop’ta devam ediyor.

Batı Karadeniz bölgesinde başlayan proje kapsamında Zonguldak ve Bartın’da gerçekleşen ÇİGO atölyelerinin ardından Yeşil Gazete ekibi, bu kez Kastamonu ve Sinop’taki gazetecilerle, öğrencilerle, akademisyenlerle ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle bir araya gelecek.

27-28 Haziran’da Kastamonu’da, 29-30 Haziran’da Sinop’ta gerçekleşecek atölyelere katılım için başvuru formunu doldurmak yeterli.

çevre ve iklim gazeteciliği okulu

Çevre ve İklim Gazeteciliği Okulu (ÇİGO) nedir?

Yeşil Gazete ekibinin Alternatif Medya ve İletişim Derneği (AMİD) işbirliğiyle ve Hollanda Konsolosluğu’nun desteğiyle gerçekleştirdiği Çevre ve İklim Gazeteciliği Okulu, Batı Karadeniz bölgesinde çevre ve iklim gazeteciliği konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. İlk iki etkinlik Zonguldak ve Bartın’da yapıldıktan sonra, Kastamonu ve Sinop’ta devam edecek bu atölyelerle ÇİGO Batı Karadeniz turunu tamamlayacak.

ÇİGO’nun atölyelerinde Yeşil Gazete ekibinden deneyimli uzmanlar, çevre ve iklim gazeteciliği konularında eğitimler veriyor. Katılımcılar, yerel basın öncelikli olmak üzere sivil toplum örgütleri, öğrenciler, akademisyenler ve çevre ekoloji aktivistlerinden oluşuyor.

ÇİGO, yerel ekoloji haberlerine dikkat çekerek, ulusal ve yerel medyada yeterince yer bulamayan konulara ve büyük şehirlerden uzak alanlarda ortaya çıkan ekolojik yıkımlara odaklanıyor. İklim ve ekoloji haberlerinde neden-sonuç ilişkilerini ortaya koyarak, insan faaliyetlerinin doğaya etkisini tesadüfi gibi gösteren unsurları tartışmaya açıyor.

çevre ve iklim gazeteciliği okulu

Kastamonu ve Sinop atölyelerine herkes davetli

Katılımcılara kolektif bir öğrenme deneyimi sunan ÇİGO, karşılıklılığa dayalı ve eşitlikçi öğrenmeyi temel alıyor. Uygulamalı atölyeler kapsamında katılımcılar, hazırladıkları yazılı ve görsel ekoloji haberlerini Yeşil Gazete’de yayınlamak üzere paylaşma imkanı da bulacak.

Alev Karakartal, Cansu Acar ve Duygu İslamoğlu tarafından yürütülecek atölyelerin konu başlıkları arasında Çevre ve Ekoloji Haberciliği, Video Haber Üretimi ve Sosyal Medya Kullanımı bulunuyor.

ÇİGO’nun Batı Karadeniz Bölgesi atölyeleri tamamlandığında ise iklim ve ekoloji haberciliği alanında kullanılmak üzere herkese açık dijital eğitim modülleri ve bir kılavuz hazırlanması planlanıyor. ÇİGO daha sonra Türkiye’nin diğer bölgelerinde de devam edecek.

27-28 Haziran’da Kastamonu’da, 29-30 Haziran’da Sinop’ta gerçekleşecek atölyelere katılım için başvuru formunu doldurmak yeterli.

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.