Türkiyeİklim KriziManşet

Çevre Bakanı Kurum: 3 milyar Euroluk iklim finansmanını kullanmaya başladık

0

Burada dünyanın birincil problemi olarak gördükleri küresel iklim krizine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurum, dünyanın kirlenmesinde Türkiye’nin hiçbir tarihi mesuliyeti olmadığını söyledi; “Buna rağmen, ulusal ve uluslararası arenada her zaman aksiyon alıyoruz, sorumluluk derecesine göre herkesin elini taşın altına koyması için istişareler yürütüyoruz ve bu noktada çok önemli diplomasiler yürütüyoruz” dedi.

‘Yeşil kalkınma devriminde üstün bir başarı hikayesi yazacağız’

Paris İklim Anlaşması’nın imzalanmasına ilişkin ‘küresel bir milat’ diyen Kurum, şöyle konuştu:

“Tarihsel birikimden insan kaynağına, dinamik bürokrasiden ekonomik imkanlarımıza kadar her alanda çok güçlü bir yapıya sahibiz. Bu objektif fırsatlarla Türkiye yeşil kalkınma devriminde üstün bir başarı hikayesi yazacağız. Bakanlık olarak bütün faaliyetlerimizi Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu 2053 net sıfır emisyon ile yeşil kalkınma devrimi hedeflerimiz doğrultusunda yürütüyoruz. Bütün bakanlıklarımızla uyum ve koordinasyon içerisinde hareket ediyoruz.”

Dünya ülkelerinden gelen 3 milyar 157 milyon Euroluk finansman

Murat Kurum, belediyelerle de, iklim değişikliğinden daha az etkilenilmesi için çalışmalar yürüttüklerini belirterek şunları kaydetti:

“Yürüttüğümüz etkin müzakereler, Cumhurbaşkanımızın, diğer dünya ülkeleriyle yaptığı görüşmeler neticesinde bugün tam 3 milyar 157 milyon euroluk finansmanı çevremiz, doğamız ve insanımız için kullanmaya başladık. Bu vesileyle değerli başkanlara bir çağrıda bulunmak istiyorum, İstanbul’umuzun belediyeleri olarak, yine burada bu finansmanı, çevre ve şehircilik alanında yenilenebilir enerji kaynakları alanında en verimli şekilde kullanalım ve bölgemize ve dünyaya örnek olacak iklim çalışmalarını hep birlikte hayata geçirelim. Hep beraber ele ele vererek, -en son yaşadığımız müsilaj problemi- İstanbul’umuzu bu küresel mücadelede en öne çıkarmak zorundayız, Yeşil Kalkınma Devrimi’nin de baş aktörü yapmak durumundayız. Dünyamızı derinden etkileyen ve geleceği tehdit eden iklim kriziyle mücadelede çok daha hızlı, etkin ve kararlı adımlar atmamız gerekiyor.”

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.