ManşetYerel

Çeşme’deki yangın kontrol altında

0

İzmir‘in Çeşme ilçesinde, Ildır Mahallesi‘nde çıkan, otluk ve makilik alanda yayılan yangın kontrol altına alındı. Gece boyunca karadan söndürme çalışmalarının sürdüğü yangına sabahın ilk ışıklarıyla uçak ve helikopterlerle de müdahale edilmeye başlandı.

Yangın nedeniyle üç site tedbir amaçlı boşaltıldı. Bazı vatandaşlar eşyalarını almak için evlerine geri döndü. Bunun üzerine jandarma ekipleri, siteler önünde önlem aldı.

Gece boyunca karadan söndürme çalışmalarının sürdüğü yangına sabahın ilk ışıklarıyla uçak ve helikopterlerle de müdahale edilmeye başlandı. 86 arazöz, dokuz dozer, 344 personelle müdahale edilen yangını söndürme çalışmalarına, gün doğumundan itibaren de iki uçak ve 20 helikopter de katıldı.

‘150-200 hektarlık alan zarar görmüş olabilir’

Bölgedeki söndürme çalışmalarını havadan ve karadan inceleyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangına ilişkin son bilgileri basın mensuplarıyla paylaştı.

Şu ana kadar zarar gören bir ev bilgisinin ulaşmadığını söyleyen Pakdemirli, yüzde 90’dan fazlasının makilik alan olarak tabir edildiği bölgede yangının çok hızlı ilerlediğini söyledi ve “Gece 50 hektar civarında bir alan diye bir açıklama yapmıştım ama benim gözlemimle 150-200 hektar civarında alanın zarar görmüş olma ihtimali ortaya çıkıyor” dedi.

Çalışmalar neticesinde yangının tamamen kontrol altına alındığını belirten Pakdemirli soğutma faaliyetlerinin sürdüğünü, tahliye edilen vatandaşların evlerine dönebileceğini ifade etti.

Geçen yıla göre yüzde 20 30 daha çok yangın

Yangının çıkış nedeniyle ilgili olarak, kasıt veya kusur olup olmadığının valilik tarafından soruşturulduğunu söyleyen Pakdemirli iklim değişikliği ve sıcaklıkların artışının her sene yangınların artmasına yol açtığını belirtti ve şöyle dedi:

Şu anda geçen yıla oranla ay ay karşılaştırdığımız zaman aşağı yukarı yüzde 20-30 daha fazla yangımız var. Ama memnuniyetle ifade edebilirim ki yangın başına yanan alanımızı da 2,5 hektara düşürdük.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.