ManşetYerel

Çerkezköy’de kimyasal zehirlenme şüphesi: Bulantı ve kusma vakaları arttı, bazı okullar “Çocukları dışarı çıkarmayın” uyarısı yaptı!

0

Tekirdağ Çerkezköy’de bir fabrikada, kimyasal reaksiyon sonucu yangın çıktı. AFAD’ın yaptığı ölçümlerde zararlı maddeye rastlanmadığı belirtilirken, dün yaşanan olayın ardından bugün ilçede yangın nedeniyle yayılan dumanın rahatsızlıklara yol açtığı belirtildi.

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde, dünkü yangının ardından bugün Yeşil Gazete’ye bilgi veren isminin verilmesini istemeyen bir doktor, ilçede baş dönmesi ve kusma şikayetleriyle hastanelere başvurulduğunu, bazı okulların mesaj göndererek çocukların evden çıkarılmaması gerektiği konusunda uyarıda bulunuduğunu ifade etti.

“Fabrika ve sahipleri korunuyor mu?”

Yeşil Gazete’ye bilgi veren doktor, yangın nedeniyle çok sayıda kişinin etkilenmesine rağmen zararlı maddeye rastlanmadığının açıklanmasının akıllara “Fabrika ve sahipleri korunuyor mu?” sorusunu getirdiğini belirtti. Fabrikada polyester reçinesi üretiminin yapıldığını ve üretimde çok tehlikeli kimyasallar kullanıldığını ifade eden doktor, bölgede kimyasal maddelerle üretim yapan çok sayıda fabrika olduğunu ve  Çerkezköy’de, Dilovası’na yakın derecede kanser vakalarının görüldüğünü söyledi.

Yangının yaşandığı Boyteks adlı fabrikanın çevre hassasiyeti ve iş güvenliği konusunda sicilinin parlak olmadığı biliniyor. Fabrikanın atıklarını Kocaeli’nin Gebze ilçesindeki tesisler yerine kaçak olarak kanalizasyona döktüğü tespit edilmişti. Şubat ayında, ilçede 10 gün süren kötü koku nedeniyle okullar tatil edilmişti.

Çorlu’da da etkisi görülüyor

Yeşil Gazete’ye bilgi veren bölgede görev yapan bir doktor, yangında yayılan dumanın rüzgarla Çorlu ilçesine kadar ulaştığını ve Çorlu’da da karın ağrısı, bulantı, kusma gibi şikayetlerle hastanelere başvuruların olduğunu belirtti.

Dün yaşanan olayın ardından çevredeki fabrikaların boşaltıldığını hatırlatan doktor, Çerkezköy’deki büyük bir fabrikada bugün de bulantı, kusma gibi şikayetlerin sürdüğünü, fabrikanın revirinde ve çeşitli hastanelerde işçilere müdahale edildiğini kaydetti.

Velilere mesaj gönderildi

Eğitim kurumlarının velilere mesaj gönderdiğini ifade eden doktor, öğrencilerin dışarıyla temas etmemesi için gerekli önlemlerin alındığının kendilerine aktarıldığını söyledi.

Eğitim kurumlarından velilere gönderilen mesaj şöyle:

“Değerli velimiz, Çerkezköy bölgesinde yaşanan patlama konusunda müdürlüğümüz bilgi sahibi olup, öğrencilerimizin dışarı ile temas etmemesi gibi önlemler alınmıştır.”

(Can Bursalı – Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.