TürkiyeKadınManşet

Ceren Damar davasında tepki toplayan sanık avukatı Vahit Bıçak için disiplin kovuşturması

0

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel‘in kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından öldürülmesi üzerine açılan davada açıklamalarıyla tepki toplayan sanık avukatı Vahit Bıçak hakkında disiplin kovuşturması başlatıldı.

Ankara Barosu, avukatın yaptığı savunmada kullandığı ifadelerin ve dört adet sosyal medya paylaşımının hukukla ve yasalarla bir ilişkisi olmadığını belirtti. Baro, daha önce Bıçak’ın başka ifadeleri ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle kendisine kınama cezası vermişti.

Tepki toplayan açıklamalar

Avukat Bıçak, mahkemede yaptığı savunmalarda, “Ceren Damar’ın FETÖ ile ilişişi olduğunu”, “Maktule Ceren Damar’ın öğrencisi olan sanığı altı ay cinsel istismar objesi olarak kullandığı”, “müvekkilinin olayın faili değil mağduru olduğu, hocasından tarafından cinsel açıdan sömürüldüğü” gibi tepki toplayan ifadeler kullanmıştı. Bıçak, sosyal medya hesabından da benzer içerikli paylaşımlarda bulundu.

‘İftira ve hakarette bulundu’

Damar ailesinin avukatları, Avukat Vahit Bıçak hakkında Ankara Barosu’na şikayette bulundu. Yapılan başvuruda, Bıçak’ın kendisini savunma ihtimali bulunmayan Ceren Damar Şenel’e ve onun manevi hatırasına yönelik, iftira ve hakaret niteliğinden ithamlarda bulunduğu, bu nedenle hakkında disiplin soruşturması açılması talep edildi.

Bıçak ise yaptığı savunmada açıklamlarının çarpıtıldığını ve hakkında linç kampanyası başlatıldığını, beyanlarının bilimsel bir gerçekliğin ifade edilmesinden ibaret olduğunu ileri sürdü.

‘Savunma sınırlarını aştı’

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre Ankara Barosu Disiplin Kurulu Başkanlığı da 2 Aralık 2020 tarihinde Bıçak hakkında yeni bir disiplin kovuşturma açılmasına karar verdi. Kararda, özetle şöyle denildi:

İleri sürdüğü iddialarda, davanın esasında çıkarak doğrudan kişileri hedef alması, bu suretle iddia ve savunma sınırlarının aşmasının yanında özellikle düşüncelerini olgun ve objektif bir biçimde açıklama, hukukla ve yasalarla ilgisiz açıklamalardan kaçınma, iddia ve savunmanın hukuki yönü ile ilgili olma, taraflar arasında anlaşmazlığının düşmanlıkların dışında kalma, kesin olarak zorunlu bulunmadıkça müvekkili adına basına açıklamada bulunmama gibi meslek kurallarından kaynaklı yükümlülüklere uygun hareket etmemesi karşısında, şikayet konusu iddiaların bir bütün halinde kovuşturma gerektirir nitelikte olduğu sonuç ve kanaatine varılmıştır.”

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.