Doğa MücadelesiManşet

Cerattepe’de Cengiz Holding ile Bizim Artvin Platformu arasında sözleşme iddiası

0

Cerattepe’de madencilik faaliyeti yürüten Cengiz Holding’in, Artvin’deki maden karşıtı direnişi kırmak için Bizim Artvin Platformu Derneği Başkanı Mehmet Ali Ergül ile bir sözleşme imzaladığı ve direnişin büyümesini engellemek için oluşturulan komiteye her ay 70 bin TL ödeme taahhüdünde bulunduğu iddia edildi.

Birgün Gazetesi’nden Burcu Cansu’nun, “Cerattepe için kirli ortaklık” başlıklı özel haberine göre sözleşmenin şirket tarafında ise Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır Maden İşletmeleri Koordinatörü Ünsal Arkadaş var.

Konu hakkında Yeşil Gazete adına kendisinden bilgi aldığımız Yeşil Artvin Derneği Başkanı Nur Neşe Karahan da sözleşme iddiasını doğrulayarak, “Elimizde konuya dair belgeler var. Salı günü (3 Ekim 2017) bir basın açıklaması ile hem bu durumu hem de son gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağız” şeklinde konuştu.

İkili arasındaki  sözleşmeye göre Cerattepe projesine yönelik Artvin’in tümünü kapsayan bir direniş ortaya koyan halkı ikna etmesi için Eti Bakır A.Ş’nin, Mehmet Ali Ergül başkanlığı’nda oluşturulan komitedeki 14 isme her ay toplam 70 Bin TL ödeme yapmayı taahhüt ettiği bilgisi de veriliyor.

Sözleşmede komite üyelerinden beklenenler de şu şekilde sıralanıyor

-Eti Bakır A.Ş.’ye ait yeraltı işletmeleri gezilerek yapılan bu çalışmaların yerinde görülmesi sağlanarak, kendilerine verilen teknik bilgiler ışığında Cerattepe projesini Artvinlilere anlatmak,

-Artvin’de faaliyet gösteren derneklere, sendikalara, sivil toplum örgütlerine, resmi kurum ve kuruluşlara gezmek sureti ile projenin anlatılmasını sağlamak,

-Bu projenin Artvin halkının sosyal ve ekonomik yönden gelişmesi yönündeki katkılarının anlatılması ve etkilerin artırılması yönünde görüş alışverişinde bulunmak.

5 yıl süreli olduğu belirtilen sözleşmede Cerattepe’de madencilik faaliyetlerinin mahkeme kararıyla kesin bir şekilde iptal edilmesi durumunda bu sözleşmenin kendiliğinden feshedileceği  de ayrıca belirtildi.

(Birgün, Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.