ManşetDoğa

Cennet’e asansör, Cehennem’e seyir terası

0
Fotoğraf: AA

“Cennet” olarak adlandırılan 70 metre derinliğindeki obruğa asansör inşa edildi. 452 basamaklı yürüyüş yoluyla inilen obruğun tabanında Meryem Ana Kilisesi yer alıyor.

128 metre derinliği nedeniyle “Cehennem” olarak adlandırılan ve kenarları içbükey olduğu için inilmesi mümkün olmayan obruğa ise seyir terası yapıldı.

Fotoğraf:  Anadolu Ajansı 

Ören yerinin çevresindeki Zeus Tapınağı’nın duvarının da sabit çelik sistemle askıya alınması planlanıyor. Ayrıca projede Astım Mağarası’nda da çevre düzenlemesi yapılması yer alıyor.

Başkan Vekili: Ziyaretçi sayısı 1 milyona yaklaşacak 

Silifke Belediye Başkan Vekili Sadık Altunok inşaatı şöyle savundu: “Burada ziyaretçilerin daha rahat gezebilmesi için asansör inşa edildi. Asansör ile seyir terası, obrukların doğasını bozmadan yapıldı. Geçen yıllarda obrukların ziyaretçi sayısı yılda 80-100 bindi. Projenin tamamlanmasının ardından ziyaretçi sayısının bir milyona yaklaşacağına inanıyorum.”

Altunok, özellikle yaşlı vatandaşların obruğa inerken zorlandığını anlatarak, “Bazı insanlarımız asansör konusunu farklı noktalara çekebilir ancak gerçekten ihtiyaç olan bir çalışmaydı. Hem can güvenliği hem de ziyaretler için çok güzel oldu. Artık herkesin bu doğal güzelliği görüp yaşayacağına, gittikleri ülkelerde burayı anlatacağına ve yeni kişilerin geleceğine inanıyoruz” diye konuştu.

‘Jeolojisine zarar veriyor’

Asansöre tepki gösteren Mersin Şubesi Yönetim Kurulu Sekreteri Özcan Karadağ ise kullanımı kolaylaştırmak için asansör gibi araçlar kullanılabileceğini ancak söz konusu projenin maliyetinin makul seviyenin çok üzerinde olduğunu ve bölge jeolojisine zarar verdiğini söyledi.

CNN Türk’te çevre programı yapan Güven İslamoğlu da inşaata tepki göstererek, “Bu da oldu.Mersin’in #Cennet mağarasına asansör diktiler.Asansör,seyir terası başka projeniz yok mu? O merdivenleri inmeden mağaranın bir anlamı yok. Tüm doğallık gizem yok olmuş. Mağarayı pimapen ile kapatın bir de kafe yapın tam olsun” ifadelerini kullandı. 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.