Cengiz’den yeni devlet ihalesi: Rize-Artvin Havalimanı inşaatına hammadde sağlayacak

Rize- Artvin Havalimanı inşaatına hammadde sağlamak amacıyla deniz dolgusu üzerinde kurulması planlanan asfalt plent tesisi için ÇED süreci başladı.

Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Rize- Artvin Havalimanı inşaatına hammadde sağlamak amacıyla yapılması planlanan asfalt plent tesisi için çevresel etki değerlendirme (ÇED) süreci başladı.

Birgün’den Gökay Başcan’ın haberine göre havalimanı için yapılan deniz dolgusu üzerinde kurulması planlanan projenin bedeli 300 bin TL.

Yerleşim yerine 300 metre uzakta

Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre, çevre düzeni planlarında deniz üstünde yer alan projeye en yakın yerleşim birimi 300 metre uzaklıkta. Günde 16 saat işletilecek tesiste, saatte 24 kilogram günde ise 384 kilogram toz meydana gelecek.

Cengiz Holding tarafından yapılacak 2018 yılında Kırma Eleme Tesisi, Hazır Beton Santralı ve Afalt Plent Tesisi için Rize Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi.

Kırma eleme ve hazır beton tesisi yaklaşık 2 yıldır faaliyet yürütürken asfalt plent tesisi projesi hayata geçirilmedi. Asfalt plent tesisin koordinatlarında değişikliğe giden şirket, yeniden ÇED süreci başlattı.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR