ManşetDoğa Mücadelesi

Cengiz’den yeni devlet ihalesi: Rize-Artvin Havalimanı inşaatına hammadde sağlayacak

0

Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Rize- Artvin Havalimanı inşaatına hammadde sağlamak amacıyla yapılması planlanan asfalt plent tesisi için çevresel etki değerlendirme (ÇED) süreci başladı.

Birgün’den Gökay Başcan’ın haberine göre havalimanı için yapılan deniz dolgusu üzerinde kurulması planlanan projenin bedeli 300 bin TL.

Yerleşim yerine 300 metre uzakta

Proje tanıtım dosyasında yer alan bilgilere göre, çevre düzeni planlarında deniz üstünde yer alan projeye en yakın yerleşim birimi 300 metre uzaklıkta. Günde 16 saat işletilecek tesiste, saatte 24 kilogram günde ise 384 kilogram toz meydana gelecek.

Cengiz Holding tarafından yapılacak 2018 yılında Kırma Eleme Tesisi, Hazır Beton Santralı ve Afalt Plent Tesisi için Rize Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından ‘ÇED gerekli değildir’ kararı verildi.

Kırma eleme ve hazır beton tesisi yaklaşık 2 yıldır faaliyet yürütürken asfalt plent tesisi projesi hayata geçirilmedi. Asfalt plent tesisin koordinatlarında değişikliğe giden şirket, yeniden ÇED süreci başlattı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.