EkolojiManşet

Cengiz İnşaat’ın Eskencidere’deki taş ocağında kamyoncular eyleme başladı

0

Cengiz İnşaat’ın İyidere Lojistik Liman inşaatına Eskencidere vadisinden taş ve hafriyat taşıyan kamyoncular, 90 günden beri ücretlerini alamadıkları gerekçesiyle bugün kontak kapatma eylemi yaptı.

ANKA Haber Ajansı’ndan Gençağa Karafazlı‘nın aktardığına göre; kamyoncular, taşıma ücretleri ödenene kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı. Kamyonculardan Haşim Öztürk, şunları söyledi:

“Biz, canla başla ve namuslu bir şekilde, bu hayat pahalılığında İkizdere’nin Eskencidere vadisinden Cengiz İnşaat’ın İyidere’de yapımını üslendiği lojistik liman inşaatı dolgusu için taş ve hafriyat taşıyoruz. Bugüne kadar, yani 90 gün oldu, sorumlulardan paralarımızı ödemelerini istedik ancak bizi duyan olmadı. Tam 90 gün oldu, hala paralarımız ödenmiyor. Biz, bu durum karşısında tek çare olarak, İyidere lojistik merkezine taş taşıyan kamyoncular olarak karar aldık ve kontak kapattık.”

Ödemeleri yapılana kadar eyleme devam edeceklerini açıklayan kamyoncu Haşim Öztürk “Kamyoncu arkadaşlarımız ve bizler mağduruz. Sesimiz yetkililere duyurmak için bu eylemi yapmaktan başka çaremiz kalmadı. Biz, emeğimizin karşılığını istiyoruz. Bizim hiç kimse ile ilgili bir sorunumuz yoktur. Burada aç susuz aylardır çalışıyoruz ve hak ettiğimiz paralarımız verilmiyor. Biz, emeğimizin karşılığı olandan fazlasını istemiyoruz. Bizler de ev, ocak geçindiriyoruz. Paralarımız ödenene kadar bu eylemimiz devam edecek” dedi.

Öte yandan Rize İkizdere’de Eskencidere Vadisi‘nde halkın yılardır süren itirazları, davalar ve bilirkişi raporuna rağmen süren Cengiz Holding‘in taş ocağı çalışmaları vatandaşlar tarafından protesto ediliyor. İkizdereliler, geçtiğimiz günlerde taş taşıyan kamyonların önünü keserek oturma eylemi yapmıştı.

İkizdereliler yıllardır bölgede topraklarını, ağaçlarını, suyunu ve hayvanları korumak için direnişlerini sürdürüyorlar.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.