Doğa MücadelesiManşet

Cengiz Holding önünde, ‘Kuzey Ormanları’ndan elini çek!’ eylemi

0

İstanbul Altunizade’de bulunan Cengiz Holding binası önünde bir araya gelen yaşam savunucuları, Cengiz, Kolin, Limak, Kalyon ve Mapa şirketlerinden oluşan IGA konsorsiyumunun İstanbul’da inşaatı süren 3. havalimanı için Tekirdağ-Saray’da 200 dönümlük ormanlık alana açmak istediği Patlatmalı Granit Taş Ocağı’nı protesto etti. IGA, taş ocağına karşı açılan davanın sonucu dahi beklenmeden kesim için harekete geçmişti.

31

Kuzey Ormanları.org’da yer alan habere göre Saray Doğayı Koruma Derneği’nin Tekirdağ Saray’da gerçekleştirdiği eylemle eş zamanlı Cengiz Holding önünde olan yaşam savunucuları burada”IGA Cengiz, Kolin, Limak, Kalyon, Mapa Elini Kuzey Ormanlarından çek” pankartı ile “İGA Safaalan’a dokunma!”, “Cerattepeden defol”, “Kuzey Ormanlarından defol”, “Kuzey ormanlarını savun Marmaraya nefes ol”, ‘Kuzey Ormanları şantiye değil, yaşam alanı” dövizleri açtı.

Eylemde Kuzey Ormanları Savunması adına açıklamayı Efe Baysal okudu. İstanbul’daki 3. havalimanı şantiyesinin ihtiyaçlarının karşılanması için Safaalan’da taş ocağının dava süreci sonuçlanmadan açılmaya çalışıldığını belirten Baysal, “Cerattepe’den Soma’ya, Dersim’den Karabiga’ya kadar Anadolu’nun dört bir yanında talan projeleri yürüten Cengiz İnşaat; Kolin, Mapa, Kalyon ve Limak ile birlikte IGA ortak girişimi altında yürüttüğü 3. havalimanı projesi ile İstanbul’un, tüm Marmara’nın akciğerleri olan Kuzey Ormanları’nın da canına okuyor” dedi.

30

Baysal, basın açıklamasında ayrıca 27 Eylül’de “Aerotropolis Karşıtı Hareket”in desteğiyle dünyanın dört bir yanındaki yaşam savunucularının başlatacağı havacılık  sektörüne karşı Küresel Eylem Haftası’na da atıfta bulunarak “sermayenin hegemonyasına karşı bugün Kuzey Ormanları’ndan, Safaalan’dan yükselen “Yetti be gari!” haykırışı, Meksika’da “Ya basta!” olarak yankılanıyor.  Fransa’da Notre-Dame-des-Landes havalimanına karşı senelerdir direnen ZAD’a güç katıyor. Anadolu’da ve dünyanın dört bir yanında sermayenin saldırılarına karşı başka bir dünyayı mümkün kılmak için örgütlenen tüm yaşam savunucularıyla bir aradayız, bir arada mücadeleye devam edeceğiz! ” dedi.

Basın açıklamasının sonunda Baysal, yaşama kasteden IGA Konsorsiyumu’na karşı yaşam savunucularının birbirlerine daha sıkı kenetleneceğini belirtti. Basın açıklaması “IGA, Safaalan’dan elini çek” ve “biz biz biz bir aradayız, bir arada yaşamı savunacağız” sloganlarıyla son buldu.

 

(Kuzey Ormanları.org)

You may also like

Comments

Comments are closed.