Dünya

Cem Özdemir: Hedef SPD ile koalisyon hükümeti kurmak

0

Yeşillerin seçim kampanyasına destek vermek üzere Stuttgart’a gelen Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, 27 Mart’ta Baden Württemberg Eyaleti’nde 57 yıllık CDU iktidarına son vereceklerini söyledi.

Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir, Stuttgart pazarını gezdi, vatandaşlara elma dağıttı. 27 Mart’ta yapılacak eyalet seçimlerinde Yeşiller’den Stuttart’ta birinci sırada milletvekili adayı gösterilen Muhterem Aras ile vatandaşların beklendilerini dinleyen Cem Özdemir, 27 Mart‘ta 57 yıllık CDU iktidarına son vereceklerini söyledi. Hedefin SPD ile koalisyon hükümeti kurmak olduğunu belirten Özdemir, “Sosyal Demokratlar ile iyi anlaşıyoruz ve bir koalisyon hükümeti kurmak istiyoruz“ dedi. CDU’lu eyalet başbakanı Stefan Mappus’un “Yeşiller’e vereceğiniz her oy başbakan adayı Winfried Kretschmann’a değil Cem Özdemir’i gidecek” şeklindeki açıklamasını değerlendiren Cem Özdemir, “Eyalet Başbakanı Mappus Yeşiller’den korktuğunu ve iktidarı kaybetme endişesinde olduğunu itiraf ediyor. CDU’lu başbakan Mappus son derece çirkef bir seçim kampanyası yapıyor. Başbakan adayımız Winfried Kretschmann’ın yaşlı ve hasta olduğu, aslında sadece sembolik olarak gösterildiği ve benim onu kontrol ettiğim söyleniyor. Bunlar çok çirkef şeyler. CDU öcüler yaratmaya çalışıyor.

OYLAR BÖLÜNMESİN
Hedefimiz Sosyal Demokratlarla birlikte CDU iktidarına son vermek. Biz de 57 yıl iktidar olsak bu kadar süreden sonra muhalefet olmamız daha sağlıklı olur. CDU, eyaleti kendi malı gibi görüyor. Stuttgart bizim kalemiz. CDU ile Yeşiller arasında kıran kırana bir seçim yaşanacak. Muhterem Aras “Çok iyi bir politikacı ve siyasetten iyi anlıyor. CDU iktidarına son vermek gibi tarihi şansı yakaladık. Vatandaşlar sandığa gittiklerinde dikkat etmeliler. Oylar bölünmemeli“ dedi.

İNSANLARIN GÖNLÜNÜ KAZANMADILAR
Feurbach Camii’nde düzenlenen, Türk kökenli işadamları, vatandaş ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katıldıkları toplantıya konuşmacı olarak katılan Cem Özdemir, Almanya’nın uyum politikasını eleştirdi. Türklerin Almanya’da “sorun teşkil eden” unsur olarak gösterildiğini belirten Cem Özdemir, Almanya’nın yapacağı en doğru yöntemin insanların gönlünü kazanmak olduğunu söyledi. “insanlara buralı olduğu, yabancı olmadığı söylenmeli. Birlikte daha iyi olmak için çalışalım denmeli“ Şeklinde konuştu.

Feuerbach Camii’nde düzenlenen toplantıya Stuttgart Başkonsolosu Türker Arı, konsolos ve ataşeler, 27 Mart seçimlerinde milletvekili adayı olan Muhterem Aras, BİG partisi başkanı Haluk Yıldız ve milletvekili adayları katıldılar. (hürriyet)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.