Doğa MücadelesiManşet

Çekmeköy’de parka giren iş makinelerine vatandaşlar engel olmak istiyor, polis engelliyor

0

İstanbul Çekmeköy Mehmet Akif Mahallesi‘ndeki parkın inşaat şirketine devredilerek yapılaşmaya açılmasına karşı çıkan halkı bugün polis durdurmaya çalıştı.

Deprem toplanma alanı ve ilçenin ikinci en büyük parkı olan Ulus Pazarı Parkı’nın otopark yapılacağını öğrenen mahalle sakinleri, dün sabah itibariyle parkta nöbet tumaya başlamıştı.

Fotoğraf: İsmail Akyıldız

Yıkım bu sabah 05.00 sularında kepçelerin alana gelmesiyle yeniden başladı. Kepçelerin girmesini istemeyen ve yıkımı engellemeye çalışan halk ise polis engeliyle karşılaştı.

Bir kişi polise “5 bucuçkta inşaat başlar mı, neyi kaçırıyorsunuz?” diye tepki gösterirken, vatandaşlar parkın önüne desteğe gelmeye devam ediyor. 

BirGün‘ün ulaştığı AKP’li Çekmeköy Belediyesi‘nin Belediye Başkan Yardımcısı Şahmettin Yüksel ise yurttaşların itirazına rağmen parkta iş makinelerinin çalışmaya devam edeceğini belirterek, “Söz konusu alana kapalı pazar yeri yapıyoruz. Mahalle aralarındaki pazarları kaldırıyoruz. İşin ihalesini yaptık. Firmaya yer teslimini yaptık” açıklamasını yaptı.

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.