Çekmeköy’de park nöbetindeki vatandaşlara gözaltı: İş makineleri ve çevik kuvvet girdi

İstanbul Çekmeköy‘de belediyenin Mehmet Akif Mahallesi’ndeki parkı inşaata açmasına karşı vatandaşların başlattığı nöbetin 62’inci gününde parka çok sayıda çevik kuvvetin korumasında iş makineleri sokuldu.

İş makinelerine engel olmak isteyen vatandaşlar, polis tarafından darp edildi.

BirGün‘den İsmail Arı‘nın aktardığına göre, aralarında CHP‘li isimerin de olduğu 12 kişi gözaltına alındı.

Suçluluğun telaşı

Polis saldırısına CHP eski İstanbul il başkanı Canan Kaftancıoğlu da tepki gösterdi.

Alandan fotoğraflar paylaşan Kaftancıoğlu, “Rant uğruna yapmadıkları yok ama az kaldı tamamı yargılanacak” dedi:

Ne olmuştu?

İstanbul Çekmeköy Mehmet Akif Mahallesi‘ndeki park, Haziran ayının başında ‘kapalı pazar ve otopark’ inşasına açılmış, parkını vermek isteyen Çekmeköy sakinleri, mücadeleye başlamıştı.

Nöbetin üçüncü gününde tüm itirazlara rağmen iş makineleri parka girmiş, vatandaşlar gece de dahil olmak üzere alanda protesto yapmıştı. Akşam saatlerinde, iş makinelerinin girdiği parkın girişine polislerin yanı sıra barikatlar da eklenerek halk uzaklaştırılmak istenmişti.

Söz konusu parkın deprem toplanma alanı olduğuna ve semtte zaten bir pazar yeri olduğuna ve üstelik buranın kullanılmadığına vurgu yapan vatandaşlar, Çekmeköy Belediye binası önünde yaptıkları eylemde “Yaşlılarımızın nefes aldığı çocuklarımızın güven içinde oynadığı parkı, park olarak korumak istiyoruz” diyen yurttaşlar, “Çekmeköy’de toprağa, ağaç gölgesine çimene hasret kaldık. Buraya yeni bir kapalı pazar ve otopark istemiyoruz. Daha fazla park istiyoruz” demişti.

Nöbetin yedinci gününde ise mahallelinin parka sokmadığı kamyon, daha sonra zabıta ve polis eşliğinde tekrar alana sokulmak istenmiş, yurttaşlardan biri, aracın önüne yatarak engel olmaya çalıştmış, iki kişi gözaltına alınmıştı.

Direnen Çekmeköy halkı, Çekmeköy Belediye Başkanı’na bir açık mektupla sekiz soru yöneltmiş, ‘Bu park bizim depremde, afet zamanında toplanma alanımızdır. Depremde ölüp gidelim mi?’ diye sormuştu.

 

Paylaş
Yazar:
Haber Merkezi