Doğa MücadelesiGündemManşet

Çekmeköy’de iki gözaltı: Vatandaş parkını korumak için kamyonun önüne yattı

0

İstanbul Çekmeköy Mehmet Akif Mahallesi‘ndeki park alanındaki inşaat, mahalle sakinlerinin tüm itirazına rağmen sürdürülüyor. Parkta eylemlerinin yedinci gününe giren vatandaşlardan ikisi gözaltına alındı.

Yurttaşlar tüm şikayetlere rağmen, deprem toplanma alanı da olan parkın, halkın istememesine rağmen ‘kapalı semt pazarı’na çevrilmesine tepki gösteriyor. Parkta yedi gündür nöbet tutan vatandaşlar polis engeliyle karşılaşmış, tüm direnişlere rağmen iş makineleri parka girmiş, vatandaşlar gece de dahil olmak üzere alanda protesto yapmıştı.

İlgili haber: Çekmeköy’de halka rağmen inşaat ısrarı sürüyor: Parkımızı yok edemezsiniz!

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; bugün de inşaat malzemesi yüklü bir kamyon parka girmek istedi. Ancak park önünde nöbet tutan yurttaşlar kamyonu parka sokmadı ve kamyon park alanının önünden uzaklaşmak zorunda kaldı.

Yurttaşlar polise tepki gösterirken kamyonun parka girmesine engel olan bir mahallellinin sivil polislere “Kendimi burda asarım dediği” görüldü.

Engel olmak için kamyonun önüne yattı

Mahallelinin parka sokmadığı kamyon, daha sonra zabıta ve polis eşliğinde gelerek tekrar alana girmek istedi. Kamyonun parka girmesine izin vermeyen yurttaşlardan biri, aracın önüne yatarak engel olmaya çalıştı.

Polisin müdahale ettiği olayda, kamyonun parka girmesine engel olan yurttaşlardan iki kişi gözaltına alındı. Yurttaşlardan birinin gözaltına alındığı sırada elinden yaralandığı bildirildi.

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, yurttaşların günlerdir korumaya çalıştığı park alanı için Çekmeköy Belediyesi 9 Mayıs’ta “Kapalı Pazar Alanı Yapım İşi” adı altında bir ihale düzenledi. İhaleyi tam 30 milyon 952 bin TL teklif veren Ekşioğlu Yapı Şirketi aldı. İhale dosyasında ise söz konusu projenin “3 bin 95 metrekare büyüklüğünde, kapalı alanlı, betonarme ve çelik konstrüksiyonla yapılacağı” belirtildi.

Mahalle sakinlerine, ValidebağKazdağları, İkizdere’de doğa mücadelesi sürdüren yurttaşlar da destek veriyor.

Daha önce mahalle sakinlerinden Hülya Nalbantoğlu yaptığı konuşmada deprem toplam alanlarını ve parklarını talandan ve ranttan korumak istediklerini anlatmış, şunları söylemişti:

“Öncelikle biz Çekmeköy Mehmet Akif Mahallesi olarak orada beş gün semt pazarı istemiyoruz!”

“İstanbul depreminin her an olabileceğini hatırlatan vatandaşlar “İstanbul’un deprem toplanma alanını yok etme lüksü yok” demişti.

Deprem toplanma alanında yapılmak istenen inşaata yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür de tepki göstermiş, yıkımı “Depreme rağmen insanımızın can güvenliğini hiçe sayan anlayışı kınıyorum” şeklinde eleştirmişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.