Doğa MücadelesiManşet

ÇED toplantısı yaptırılmadı, genç Hattat sinirlendi: ‘keseceksin bunların elektriğini…’

0

Amasra’da kurulması planlanan termik santral için Tarlaağzı Köyü’nde gerçekleştirilmek istenen bilgilendirme toplantısı, yöre halkının yoğun tepkisi nedeniyle yapılamadı. Termik santrali yapmak isteyen firma olan Hattat Holding’in patronunun kızı İpek Hattat’ın toplantı öncesi attığı tweet ise büyük tepki çekti.

Termik santralden doğrudan etkilenecek olan Tarlaağzı ve Gömü köylülerinin yanısıra Bartın ve Amasra kent merkezleri ve köylerinden gelen bine yakın kişi termik santral için yapılmak istenen bu toplantıya tepki gösterdi.

Toplantının yapıldığı Tarlaağzı Köyü’nde zaman zaman gerginlik anlar yaşansa da, Halkın yoğun tepkisi nedeniyle toplantının yapılamadığına dair tutanakların tutulmasının ardından heyet köyü terk etti.

Patronun kızından çözüm önerisi

Tarlaağzı köyü’ne termik santral kurmak isteyen Hattat Holding’in patronu Mehmet Hattat’ın kızı İpek Hattat’ın toplantı öncesi attığı tweet  dikkat çekiciydi.

İpek Hattat’ın (@Zillliii) köylerinde termik santral istemeyen bölge halkını kastederek attığı tweetinde, Esasında hükümetin, elektrik üretimine karşı hareket yapan insanları belirleyip, onları, elektriksiz, doğalgazsız bırakmaları gerekiyor ki, telefonlarını şarj edemesinler, internet ve bilgisayarları olmasın, mum ışığında yaşamaya mahkum olsunlar! İşte o zaman ilahi adalet olur:) O ufacık grupları karanlığa bürüyerek, biz büyük şehirlerdeki elektrik kısıntısını minimaze edebiliriz :)))” dedi.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.