Doğa MücadelesiManşetTürkiye

ÇED kararı öncesi çağrı: Halilağa Bakır Madeni Projesini istemiyoruz

0

Cengiz Holding-Truva Bakır A.Ş‘nin Çanakkale Bayramiç‘te inşa etmek istediği Halilağa Bakır Madeni Projesi, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) son kararı öncesi bugün Ankara‘da İzleme Değerlendirme Kurulu‘nun (İDK) önüne çıktı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü‘nde yapılan İDK toplantısına CHP Çanakkale Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Üyesi Özgür Ceylan da katıldı. Ceylan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Doğayı katleden bu projelere geçit verenler, ilerde hukuk önünde hesap verecekler” ifadelerini kullandı.

‘Kazdağları’nı her alanda savunmaya devam’

Yaşam hakkı savunucularının da katıldığı toplantıya, projenin getireceği yıkımların bakanlara anlatıldığı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

Projenin getireceği yıkımı bakanlara anlattık. Umuyoruz ki halktan ve doğadan yana olacak ve projeyi onaylamayacaklar. Kazdağları’nı her alanda savunmaya devam.”

‘Projeye onay vermeyin’

Her Yer Kazdağları isimli sosyal medya hesabından toplantı öncesi yapılan paylaşımda yüz binlerce ağacın kesileceği ve ekosistemin yok edileceği söz konusu projeye onay verilmemesi istendi:

Kazdağları’ndaki Kirazlı Altın Madeni ve Ağı Dağı Altın Madeni ortasında yer alan Halilağa Bakır Madeni Projesi ile yörede 19 bin futbol sahası büyüklüğünde bir maden alanı oluşacak. Yüz binlerce ağacın kesileceği, ekosistemin yok edileceği bu projeye onay vermeyin.”

Ayrıca, hesaptan yapılan bir paylaşımda da İDK toplantısıyla ilgili “Halk bu projeyi istemediğini açıkça söyledi. Halkı bilgilendirme toplantısını yaptırmadı. Buna rağmen İDK toplantısını yapmanız hukuksuzdur” ifadeleri kullanıldı.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.