ManşetTürkiye

Çarşı davasında mahkemenin ara kararı

0

Beşiktaş Spor Kulübü taraftar grubu Çarşı üyesi 35 kişi hakkında “Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek” suçundan açılan davanın ilk duruşmasında mahkeme ara kararını verdi.

21...

Mahkeme heyeti, duruşmada savunması alınan 27 sanığın yurt dışına çıkış yasağını kaldırırken duruşmalardan vareste tutulmasına karar verdi.

Duruşma 2 Nisan 2015 tarihi saat 10.00’a ertelenirken mahkeme ifadesi alınamayan 8 sanık hakkındaki adli kontrol talebinin devamına ve duruşmalardan vareste tutulması talebinin reddine hükmetti.

Hukukî bir terim olarak “duruşmadan vareste tutulmak” sanığın duruşmalarda hazır bulundurulmasının şayet sanığın mahkemece sorgusu yapılmışsa sanık bir kez daha duruşmalarda hazır bulunmayabileceği anlamına gelmekte

Mahkeme ayrıca sanıklardan Yusuf Demirci’nin avukatı Volkan Bahadır’ın ‘Çarşı’ adıyla terör örgütü olup olmadığı hususunda MİT, emniyet, jandarma ve uluslararası örgütlere yazı yazılarak bu konunun sorulması yönündeki talebini reddetti.

(Yeşil Gazete)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.