ManşetTürkiye

Çandar, “Hasan Cemal’in yazamıyor oluşu sıranın bana geldiği duygusunu veriyor”

0

Açık Radyo’da her Cumartesi 09.00 ve 10.30 saatleri arasında yayımlanan Radyo Agos programına konuk olan Cengiz Çandar, “Hasan Cemal’in yazamıyor oluşu sıranın bana geldiği duygusunu veriyor” dedi. “Kürt sorunu çözüldü” gibi bir görüntü yaratıldığını da sözlerine ekleyen Çandar gelinen noktayı şu sözlerle değerlendirdi: “Bitti bu iş, çözüldü’ havası yaratıldı. İş bitmiş gibi bir durum yok.”

Cengiz Çandar, Radyo Agos’ta Karin Karakaşlı ve Rober Koptaş’ın sorularını yanıtladı.

Örgütün silahsızlanmasının Kürt sorununun çözüleceği anlamına gelip gelmeyeceğini soran Koptaş’a Çandar, “Örgütün silahsızlanması için belirli bir süre gerekli. Türkiye’de önemli bir yanılgıya yol açılıyor” diyerek yanıtladı. Çandar şöyle devam etti: “Başbakan’ın iktidarını, imajını cilalamak dürtüsüyle yakın çevresi tarafından (belirli kontrol mekanizmalarıyla, yakın çevresinin içine basının yüzde 50’den fazlası giriyor şu anda)  ‘Bitti bu iş, çözüldü’ havası yaratıldı. Sınır dışına çekilmenin ardından dağdakilerin nereye gideceği konuşulmaya başlandı. İş bitmiş gibi bir durum yok. Son derece olumlu bir noktadayız ama bu kadar pembe bir görüntü yok; tam tersine bundan sonrası önemli. Fakat bu sonu iyi bitecek bir sürecin başına gelmiş olmak önemli, dersimizin orasına bir türlü gelemiyoruz. Kitabı yazacağız ama önsözü yazılamıyor. Şimdi Diyarbakır Nevruz’u ile önsözü yazıldı diyebiliriz.”

Hasan Cemal’in Milliyet’ten gönderilmesi konusuna da değinen Çandar, medyada tepki verilmemesini, “Bu konuda bağışıklığım var; şaşırmıyorum. Birkaç vesileyle yazdım, 28 Şubat’ta ‘andıç’a maruz kaldıktan sonra kendi meslek ortamımın manzarasını gördüğümde duyduğum hayal kırıklığı, o gün bugün bende Türkiye’deki medya ortamından bir şey beklememek gerektiğini duygusunu uyandırdı” sözleriyle değerlendirdi.

Çandar şunları söyledi: “Geçen günkü bir yazımda ‘Medya, benim için, (28 Şubat) o gün bitmişti’ dedim. Medya benim işimi iyi yapmaya çalıştığım bir alan, saygınlık ölçüsü değil. Tam da medyanın Hasan Cemal’in başına gelenler sonrasında gösterdiği  performansı nedeniyle öyle değil. Hasan Cemal’in yazamıyor oluşu sıranın bana geldiği duygusunu veriyor.”

Cengiz Çandar’ın Cumartesi sabahı Açık Radyo’da yayınlanan Radyo Agos’ta bu sözleri söylediği sırada Hasan Cemal’in Kandil’de bir köyde Murat Karayılan ile yaptığı röportajın Pazar günü T24’de yayınlanması ise Çandar’ın, “Hasan Cemal’in yazamıyor oluşu” sözünü 24 saat geçmeden boşa çıkarmış oldu.

(Agos, Yeşil Gazete, T24)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.