Hayvan HaklarıManşet

Çanakkale’deki yangından etkilenen hayvanlara ücretsiz sağlık hizmeti

0

Çanakkale’de dün 10.30 sıralarında çıkan ve henüz söndürülemeyen yangından hayvanlar da etkilendi. Birçok STK ve meslek odası hayvanlar için harekete geçti.

Çanakkale Veteriner Hekimleri Odası, yangından etkilenen hayvanlar için tüm özel kliniklerde ücretsiz sağlık hizmeti verileceğini duyurdu. Bölgeden hayvanlarla ilgili ihbarda bulunmak için 112 ihbar hattı kullanılıyor.

Damyeri mevkiinde başlayan ve 9 köyün tahliye edildiği orman yangınından etkilenen hayvanlar için Çanakkale Belediyesi de açıklamada bulundu.

Çanakkale Belediyesi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre hayvanlar yangın bölgesinden tahliye edilmeye başlandı. Çanakkale Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde tedavi yapılmak üzere hayvanların alandan tahliyeleri sürüyor. Belediye tarafından yapılan paylaşımlarda yangın bölgesinden tahliye edilen hayvanlar arasında kazlar ve köpekler olduğu görülüyor.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB) ise Çanakkale bölge odalarıyla iletişim halinde olduklarını, risk altındaki hayvanların korunması ve tedavisi için bölgedeki veterinerlerin gerekenleri yaptığını, ihtiyaç olması halinde ise gerekli hazırlıkların TVHB tarafından yapıldığını bildirdi.

Yangından zarar gören hayvanlar için ne yapılabilir? Hangi kuruluşlar ne yapıyor?

You may also like

Comments

Comments are closed.