ManşetTürkiye

Çanakkale’de orman yangınında üçüncü gün: Altı köy tahliye edildi

0
yangın

Çanakkale‘nin merkeze bağlı Kızılkeçili köyünde pazar günü çıkarak rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan yangın üçüncü günün de devam ediyor.

Örtü yangını olarak başlayan yangın, şiddetli rüzgar nedeniyle halen kontrol altına alınamadı. Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü‘nden çok sayıda ekibin yanı sıra, çevrede oturan köylüler de alevlerle mücadele için kendi su tankerleriyle destek verdi.

Çanakkale Valiliği, alevlerin yerleşim yerlerine yaklaşması nedeniyle toplam altı köye ilişkin tahliye kararı verildiğini açıkladı. Buna göre, önceki gün tahliye edilmiş olan Kemel köyünün yanı sıra Kayadere, Işıklar, Dörtyol, Kurşunlu ve Mareşal Fevzi Çakmak köyleri de tahliye edildi.

‣ Hatay, Çanakkale, Muğla ve Mersin’de orman yangınları

yangın

Yangına havadan etkin müdahale bugün (18 Temmuz) sabahın ilk ışıklarıyla yeniden başladı. Alevlere, toplam 21 hava unsuru, 60’ın üzerinde arazöz ve 500’den fazla personel müdahale ediyor.

Fosil yakıt kullanımı başta olmak üzere insan faaliyetleri kaynaklı iklim değişikliğinin etkisiyle, Türkiye’nin batı ve güney kesimlerinde yüksek sıcaklıklar etkisini göstermeye devam ediyor.

Sıcak ve kuru hava koşulları, orman yangınlarının ortaya çıkmasını ve yayılmasını kolaylaştırıcı etkide bulunuyor.

yangın

Tekirdağ’da dün çıkan yangın devam ediyor

Dün Tekirdağ‘ın Malkara ilçesinde başlayan orman yangınına ekipler müdahale etmeye devam ediyor.

İtfaiye, arazöz, su tankeri ve helikopterlerle müdahalenin yanı sıra İş makineleri alevlerin bulunduğu yere kum taşıyor. Ekipler, Deveciköy-Kuştepe mevkii arasında devam eden yangının yerleşim yerlerine sıçramaması için yoğun çaba gösteriyor.

Diyarbakır’daki yangın kontrol altına alınamadı

Diyarbakır‘ın Lice ilçesinde ise dün başlayan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Diyarbakır’ın yanı sıra Bingöl‘den gelen itfaiye ve jandarma ekipleri yangına müdahale ediyor. Çevredeki bazı evlerin tedbir amaçlı tahliye edildiği kaydediliyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.